Magnesium

Magnesiumin puute voi aiheutua lisääntyneestä virtsaamisesta

Magnesiumia saadaan esimerkiksi viljoista ja kasviksista. Perusterve ihminen saa magnesiumia riittävästi monipuolisesta ravinnosta. Liiallisia magnesiummääriä esiintyy vain harvoin, sillä magnesium ei perusterveellä ihmisellä kerry elimistöön. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 33

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 33

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

 

Magnesium - magnesiumsitraatti | magnesiumoksidi

Magnesiumia saadaan esimerkiksi viljoista ja kasviksista sekä kahvista ja maitovalmisteita. Perusterve ihminen saa magnesiumia riittävästi monipuolisesta ravinnosta. Yleinen saantisuositus on 310–420 mg magnesiumia päivässä.

Magnesium on kivennäisaine, jota tarvitaan monissa aineenvaihdunnan toiminnoissa. Magnesiumia on elimistössä solujen sisällä ja sitoutuneena luustoon, veressä on vain hyvin pieni osa elimistön magnesiumista. 

Liiallisia magnesiumin määriä esiintyy vain harvoin, sillä magnesium ei perusterveellä ihmisellä kerry elimistöön esimerkiksi lisäravinteita nauttimalla. Joissakin harvinaisissa tapauksissa, kuten munuaisten vajaatoiminnan yhteydessä, magnesiumvalmisteet voivat nostaa magnesiumin pitoisuutta veressä haitallisesti. 

Magnesiumin puutetta voi esiintyä esimerkiksi nesteenpoistolääkkeiden käytön takia, kun magnesiumia poistuu tavallista enemmän virtsan mukana. Myös hoitamaton diabetes ja sen aiheuttama lisääntynyt virtsamäärä sekä alkoholin suurkulutus voivat johtaa magnesiumin puutteeseen. 

Magnesiumin puute aiheuttaa väsymystä, lihaskramppeja, vapinaa ja oksentelua. Lieviä magnesiumin puutostiloja voidaan hoitaa lääkärin määräämillä magnesiumtableteilla, mutta vakavat puutostilat hoidetaan sairaalassa. 

Magnesiumlisästä on arveltu olevan hyötyä paljon liikkuville ihmisille, sillä se saattaa vähentää suonenvetoa.

Kuinka paljon magnesiumia tarvitaan -magnesiumin lähteet

Magnesiumin yleinen saantisuositus on 310–420 mg/vrk. Miehet tarvitsevat magnesiumia yleensä hiukan naisia enemmän. 

Eniten magnesiumia 100 grammassa:

- vehnälese 820 mg

- merilevä (kombu, kuivattu) 610 mg

- nokkonen (kuivattu) 450 mg

- auringonkukansiemen (kuorittu) 420 mg

- pellavansiemen (kokonainen) 390 mg

- parapähkinä 380 mg

- soijarouhe 310 mg

- ruislese 300 mg

- manteli 280 mg

- tumma sulkaa (80 %) 260 mg

- cashewpähkinä 260 mg

- kauralese 230 mg

- soijapapu (kuivattu) 230 mg

Magnesiumia on myös esimerkiksi leivässä, pastassa ja muroissa niin paljon, että tavallista ruokavaliota noudattava saa vaivatta normaalista ravinnostaan riittävän määrän magnesiumia.  

Apteekkimme magnesiumvalmisteet Ainoa, Diasporal, Magnecit, Emgesan

Löydät apteekistamme monipuolisen valikoiman magnesiumvalmisteita. Magnesiumsitraattia sisältäviä magnesiumlisiä on saatavilla tabletteina, poretabletteina ja annosrakeina. Osa valmisteista sisältää myös B-vitamiineja. 

Ainoa-sarjan magnesiumvalmisteet sisältävät 100–300 mg magnesiumia. Ainoa on kotimainen valmiste, joka ei sisällä säilöntä-, väri-, aromi- tai makeutusaineita. 

Ainoan magnesiumkapseli on myös laktoositon, gluteeniton ja soijaton ja se sopii sekä vegaaneille että osaksi FODMAP-ruokavaliota. Annostusohje on kapselin magnesiummäärästä riippuen 1–3 kapselia päivässä. 

MagneCit magnesiumvalmiste sisältää 150 mg niin sanottua kidevedetöntä magnesiumsitraattia. Siinä on lisäksi 1,5 mg B6-vitamiinia eli pyridoksiinia. Annostusohje on aikuisille 1–2 tablettia vuorokaudessa. Annos suositellaan otettavaksi kahteen eri aikaan päivästä. 

MagneCit-tabletti ei sisällä laktoosia, gluteenia, hiivaa, makeutusaineita, soijaa tai liivatetta. Se sopii myös vegaanista ruokavaliota noudattavalle. 

Diasporalin magnesiumvalmisteista löydät sekä suoraan suuhun kaadettavia rakeita, poretabletteja että veden kanssa nieltäviä tabletteja. 

Diasporal Magnesium 400 Extra Direkt Rakeet on nopeasti imeytyvä magnesiumsitraatti-valmiste. Pakkaus sisältää 20 annosraepussia, joiden appelsiininmakuiset rakeet liukenevat suuhun ilman vettä. Yksi annos sisältää 400 mg magnesiumia. Annostusohje on yksi pussillinen rakeita päivässä.

Diasporal Magnesium 250 Aktiv Poretabletti sisältää 250 mg magnesiumsitraattia. Sitruunanmakuiset poretabletit liuotetaan lasilliseen kylmää vettä. Annostusohje on yksi poretabletti päivässä. Pakkauksessa on 20 poretablettia. 

Diasporal Magnesium 300 -annospussit sisältävät 300 mg magnesiumia ja lisäksi 1,5 mg B2-vitamiinia eli riboflaviinia. Appelsiininmakuinen magnesium-juomajauhe sekoitetaan lasilliseen kylmää vettä. Annostus on yksi pussillinen päivässä. Pakkaus sisältää 20 annospussia. 

Nieltävät Diasporal Magnesium 400 EXTRA -kapselit sisältävät 400 mg magnesiumia. Annostusohje on yksi kapseli päivässä. Kapselit sopivat erityisesti raskaana oleville ja imettäville lisääntyneeseen magnesiumin tarpeeseen. Valmiste on sokeriton ja makeutusaineeton.