Hammasväliharjat ja hammasharjat

Hammasharjat valitaan käyttäjän iän ja tarpeiden mukaan

Hammasharjat ja hammasväliharjat valitaan käyttäjän iän ja tarpeiden mukaan. Vauvoille ja lapsille on olemassa omat hammasharjat, samoin esimerkiksi oikomiskojeiden (hammasraudat) käytön ajalle. Kaikkia koskeva hyvä yleissääntö on, että harjasosan tulisi olla riittävän pehmeä, jotteivat harjakset vaurioita ikeniä.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 67

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 67

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Pieni ja kapea harjasosa auttaa poskihampaiden harjaamisessa. Lapselle hankitaan hammasharja, kun ensimmäinen hammas puhkeaa. Sen jälkeen hampaat harjataan aamuin illoin fluorihammastahnalla. Hammasharja on aina henkilökohtainen ja se tulisi vaihtaa ainakin kolmen kuukauden välein. Hammasväliharjat (Gum, TePe) on tarkoitettu hammasvälien lisäpuhdistukseen... 

Hammasharjat ja hammasväliharjat

Hammasharjat ja hammasväliharjat valitaan käyttäjän iän ja tarpeiden mukaan. Vauvoille ja lapsille on olemassa omat hammasharjat, samoin esimerkiksi oikomiskojeiden käytön ajalle. 

Kaikkia koskeva hyvä yleissääntö on, että hammasharjan harjasosan tulisi olla riittävän pehmeä, jotteivat harjakset vaurioita ikeniä. Pienellä ja kapealla harjasosalla saa harjattua hyvin myös poskihampaat. Hammasharjan varren tulisi olla jämäkkä ja riittävän pitkä. Myös pienen lapsen hampaat on helpompi harjata yhdessä lapsen kanssa, kun varsi on pitkä. 

Lapselle hankitaan hammasharja, kun ensimmäinen hammas puhkeaa. Hampaat harjataan tästä eteenpäin kaksi kertaa päivässä ikäsuositusten mukaisella fluorihammastahnalla. Voit lukea lisää hammastahnoista täältä (Suu – Hampaat, Suunhoitovälineet ja tarvikkeet, Hammastahnat, -geelit ja suuvedet).

Hampaidenhoitoväline on aina henkilökohtainen ja se tulisi vaihtaa uuteen ainakin kolmen kuukauden välein. 

Apteekissamme on sekä perinteisiä että erikoishammasharjoja. 

Monitasohammasharjat (Dr. Barman´s SuperBrush) ovat hammasharjoja, joissa on harjakset kaikkia hampaan kolmea pintaa varten. 

Oikomiskojeiden (hammasrautojen) kanssa käytettäväksi tarkoitetuissa erikoishammasharjoissa (Gum Bulter Ortho) on V:n muotoinen harjasosa, joka helpottaa oikomiskojeiden puhdistamista. 

Löydät apteekistamme myös sähköhammasharjat (Gum PowerCare) ja niiden vaihtopäät sekä matkahammasharjat. 

Hammasväliharjat (Gum Soft-Picks, TePe, Top Dent) on tarkoitettu hammasvälien puhdistukseen. Ne myös helpottavat hampaiden puhdistusta, jos suussa on esimerkiksi oikomiskojeet (raudat). Löydät apteekistamme omaan tarpeeseesi sopivat hammasväliharjat. 

Dr. Barman´s, Gum-, Superwhite- Oral B hammasharjat eri tarpeisiin

Harjan valinnassa on tärkeintä miettiä sen käyttäjän tarpeet. 

Vauvalle, jolla on juuri puhjennut ensimmäinen hammas, valitaan pieneen suuhun sopiva vauvan hammasharja, jota aikuisen on helppo käyttää. Löydät apteekistamme lasten hammasharjoja esimerkiksi Gum Baby Monster -hammasharjan, jossa on pieni, vauvan suuhun sopiva pää ja pitkä varsi, joka helpottaa aikuisen työtä. 

Isommalle lapselle valitaan lapsen hammasharja iän mukaan. Esimerkiksi Gum Junior Monster -hammasharjat on suunniteltu 7–9-vuotiaille lapsille. 

Lasten hammaspesussa on tärkeää muistaa käyttää lapsille suunnattua hammastahnaa, joka sisältää hiukan vähemmän fluoria kuin aikuisten tahnat. Voit lukea lisää hammastahnoista täältä (Suu – Hampaat, Suunhoitovälineet ja tarvikkeet, Hammastahnat, -geelit ja suuvedet).

Aikuisenkin hammasharjan valinnassa on hyvä muistaa harjaksien pehmeys, jotta harjaosa ei harjatessa vaurioita ikeniä. Lisäksi harjasosan on oltava riittävän pieni ja kapea, jotta sillä saa harjattua hyvin myös poskihampaat ja niiden takaosat. 

Löydät apteekistamme Gumin ja Superwhiten sekä Meridolin pehmeäharjaksiset perinteiset hammasharjat.

Dr. Barman´s SuperBrush -hammasharja on monitasohammasharja, joka harjaa hampaat kerralla kaikilta kolmelta pinnalta. Se on suunniteltu erityisesti ihmisille, joiden käsien motoriikka on heikentynyt sekä tilanteisiin, joissa toinen ihminen harjaa hampaita. Harjaa on saatavana myös lapsille. 

Gum Bulter Ortho -hammasharja on suunniteltu käytettäväksi oikomiskojeiden (hammasrautojen) kanssa. V:n muotoinen harjasosa helpottaa myös oikomiskojeiden puhdistamista. 

Gum Travel -matkahammasharja taittuu varren sisään ja kuivuu nopeasti. Pakkaus sisältää myös Gum Original White -matkahammastahnan, Gum Original White Floss -hammaslankaa sekä kaksi Gum Soft-Picks Regular hammastikkua, joissa on fluoripinnoite. 

Superwhitelta löytyy sekä pelkkä taittuva matkahammasharja että Superwhite Black Edition -matkahammasharjapakkaus, joka sisältää myös Superwhite Black Aktiivihiilihammastahnan. Tämä hammastahna ei sovi alle seitsemänvuotiaille. 

Apteekistamme saat myös Gum ActiVital Sonic -paristohammasharjan, joka on kätevä ottaa mukaan esimerkiksi matkalle sähköhammasharjan sijaan. Paristohammasharjassa on valmiina paristo ja siihen on saatavilla vaihtopäitä.

Gum PowerCare on apteekkimme valikoimaan kuuluva sähköhammasharja. Se on suunhoidon ammattilaisten suunnittelema tehokas sähköhammasharja. Värähtelevät kartiomaiset harjakset on suunniteltu tavoittamaan vaikeapääsyiset hampaiden alueet. Pehmeät harjakset ovat turvalliset myös ikenille. 

Gum PowerCare -hammasharjan paineanturi suojaa liian voimakkaalta harjaamiselta ja pitää näin hyvää huolta hampaiden pinnoista ja ikenistä. Harjassa on pitkäkestoinen akku, kahden minuutin ajastin sekä harjaustila kevyempään puhdistukseen aroille hampaille ja ikenille. 

Gum hammasväliharja - Soft-Picks

Hampaiden välit tulee pudistaa säännöllisesti. Hämmasväliharjalla vähennät merkittävästi hampaiden reikiintymistä.

Gum hammasväliharjoista Soft-Picks -löydät sopivat hammasväliharjat eri tarpeisiin. 

Hammasväliharjat on tarkoitettu hammasvälin puhdistamiseen hampaiden harjauksen lisäksi. Harjatikkua liikutetaan varovasti edestakaisin liikkein hammasvälissä aivan ienrajassa. Hammasväliharjaa ei saa työntää hammasväliin väkisin. Ahtaisiin hammasväleihin on hyvä valita mahdollisimman pienikokoinen harja. 

Gumin hammasväliharjojen pehmeä, kartiomainen harjaosa edistää ikenien terveyttä ja on käytössä miellyttävä. 

Gum-hammasväliharjat eivät sisällä lateksia, puuta, metallia tai tiuraamikumia. Ne sopivat hyvin käytettäväksi myös oikomiskojeiden, hammassiltojen tai kruunujen kanssa. 

Saat apteekistamme perinteiset Gum Soft-Picks Original -hammasväliharjat. Niitä on saatavilla kolmea eri kokoa, Regular, Large ja X-Large. 

Gum Soft-Picks Advanced -hammasväliharjoissa on lisäksi ergonominen muotoilu, joka helpottaa taimmaisten hampaiden välien puhdistusta. Varresta saa myös tukevan otteen. 

Valikoimaamme kuuluvat myös TePen ja Top Dentin hammasväliharjat. Top Dent -hammasväliharjoissa on erikseen varsiosa ja vaihdettavat päät. Pakkaus sisältää myös suojahylsyn.