Hammastahnat - Pahanhajuinen hengitys

Hammastahnat - Pahanhajuinen hengitys

Hammastahnat voivat ehkäistä pahanhajuista hengitystä

Hammastahnat voivat ehkäistä pahanhajuista hengitystä. Pahanhajuisen hengityksen ja suun terveyden ongelmien taustalla voi olla suun kuivuminen. Kuivalle ja herkälle suulle tarkoitetut hammastahnat lisäävät syljeneritystä, mikä vähentää suun tulehduksia ja kariesbakteerin määrää suussa. 

View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Hammastahnat

Hammastahnat voivat ehkäistä pahanhajuista hengitystä. Jos pahanhajuisen hengityksen ja suun terveyden ongelmien taustalla on suun kuivuminen, on hammastahna hyvä valita tarkkaan. Kuiva suu johtuu syljenerityksen vähenemisestä. Syljellä on tulehduksia estävä ja suuta puhdistava vaikutus, ja kun syljeneritys on vähentynyt, myös kariesbakteerien määrä suussa lisääntyy. Apteekkimme kuivalle ja herkälle suulle tarkoitetut hammastahnat (Bioxtra) lisäävät syljeneritystä, mikä vähentää suun tulehduksia ja kariesbakteerin määrää suussa. Samalla myös pahanhajuinen hengitys vähenee. Saat apteekistamme myös pahanhajuisen hengityksen poistoon suunnitellut Clinicin / Jordan ja SB12-sarjan hammastahnat.  

Pahanhajuinen hengitys eli halitoosi on yleinen, jopa joka toisen ihmisen harmina oleva vaiva. Yleisin syy pahanhajuiselle hengitykselle on huono suuhygienia, joka on johtanut hampaiden reikiintymiseen, ientulehdukseen tai parodontiittiin eli hampaan kiinnityskudostulehdukseen. 

Nämä suun terveyden ongelmat eivät aina johdu huonosta suuhygieniasta, vaan taustalla voi olla syljenerityksen väheneminen eli suun kuivuminen. Syljellä on tulehduksia estävä ja suuta puhdistava vaikutus. Kun syljeneritys on vähentynyt, myös kariesbakteerien määrä suussa lisääntyy.

Hammastahna on hyvä valita tarkkaan, jos ongelmana on suun kuivuminen. Kuivasuisille on olemassa omat hammastahnansa (esimerkiksi Bioxtra). Voit lukea lisää kuivan suun hoidosta täältä (Suu ja hampaat, Kuiva suu). 

Toisin kuin usein ajatellaan pahanhajuisen hengityksen syynä ei siis ole vatsan toiminta. Hengityksen paha haju voi kyllä johtua ruoka- tai nautintoaineista (valkosipuli, tupakka, alkoholi), mutta yleensä syynä pahaan hajuun on jokin suun terveyden pulma, kuten suun tulehdus.

Pahanhajuinen hengitys voi johtua myös nielurisoihin kertyvistä niin sanotuista propuista, jotka kulkeutuvat takaisin suuhun. Lapsilla pahanhajuinen hengitys voi johtua lisäksi suurentuneesta kitarisasta. 

SB12 hammastahna ja Clinic / Jordan hammastahnat vähentävät pahaa hajua

Pahanhajuisen hengityksen hoitoon tarkoitetut hammastahnat eivät sisällä natriumlauryylisulfaattia. Hammastahnojen korkeat ksylitolipitoisuudet lisäävät syljeneritystä, mikä vähentää pahanhajuista hengitystä ja estää kariesbakteerin lisääntymistä. 

Päivittäiseen käyttöön tarkoitetun SB12 Strong Mint -hammastahnan sisältämä sinkkiasetaatti ehkäisee pahanhajuista hengitystä. Hammastahnassa on myös korkea fluoripitoisuus ja ksylitolia, minkä vuoksi sen säännöllinen käyttö vähentää hampaiden reikiintymistä ja plakin muodostumista. 

Clinic by Jordan Gentle Repair -hammastahna korjaa hampaiden alkavaa kiillevauriota. Sen vaikuttavia aineita ovat fluorin lisäksi hydroksiapatiitti ja kalsiumkarbonaatti. Hammastahna suojaa myös hampaita vihlomiselta. 

Bioxtran kuivalle suulle tarkoitettu hellävarainen hammastahna on suunniteltu erityisesti kuivan suun hoitoon, kun syljeneritys on vähentynyt. Hammastahnan säännöllinen käyttö ehkäisee myös aftojen syntyä. 

Voit lukea lisää kuivan suun hoidosta ja kuivan suun hammastahnoista täältä (Suu ja hampaat, Kuiva suu).