Side- ja haavataitokset

Sidetaitos ja haavataitos ihon vaurioiden hoitoon

Ihon vaurioiden, kuten haavojen, viiltojen, naarmujen, palovammojen ja rakkojen tai hiertymien hoidossa tarvitaan erilaisia side- ja haavataitoksia. Taitokset laitetaan suoraan vaurioituneelle iholle. Täältä löydät apteekkimme side- ja haavataitokset esimerkiksi vaikeille palovammoille tai haavoille, joita ei saa kastella tai paljon erittäville haavoille. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 49

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 49

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Esimerkiksi palovammojen hoidossa tarvitaan usein taitoksia, jotka eivät tartu kiinni paranemassa olevaan ihoon. Mepitel One on ohut ja joustava tarttumaton taitos palovammoille tai muuten vaurioituneelle iholle. Taitos laitetaan suoraan haavalle. 

Myös Mepore Pron akrylaattisidokset ovat vesitiiviitä, kiinnittyvät itse. Nämä hengittävät sidokset on tarkoitettu vähän tai kohtalaisesti erittäville haavoille tai viilloille tai hankauman suojaksi. Mepore-sidos on pitkän kehitystyön tulos, jossa on herkälle iholle sopivan kiinnityksen lisäksi imukykyinen haavatyyny. Se on ensimmäinen markkinoille tullut itsekiinnittyvä, imukykyinen sidos.  

Mepiform-silikonisidosta käytetään sekä ennaltaehkäisemään arpien ja arpikudoksen syntymistä haava-alueelle että vanhojen arpien häivyttämiseen. Silikonia sisältävät tuotteet saattavat ehkäistä arven liikakasvua ja jopa pienentää olemassa olevia arpia. 

Mepiformia voi käyttää vain parantuneiden, niin sanottujen suljettujen haavojen hoitoon. Silikonilevystä leikataan sopiva pala, joka ylettyy ainakin yhden senttimetrin arpialueen yli. Yhtä sidosta voi käyttää kerralla vuorokauden eli 24 tuntia, eli sidos on suositeltavaa poistaa kerran päivässä. Sen voi myös poistaa välillä esimerkiksi suihkun tai kylvyn ajaksi ja kiinnittää uudelleen. Tärkeää on, että hoidettavan alueen iho on kuiva ja puhdas. 

Side- ja haavataitokset erittävän haavan hoitoon

Haava-alueen puhdistuksen jälkeen haavaa suojaamaan asetetaan tarttumaton sidos. Paljon erittävän haavan päälle voidaan asettaa ensin rasva- tai silikoniverkko ja sen päälle haavaeritettä imevä haavatyyny. Nämä kiinnitetään ihoon esimerkiksi teipillä. Haavan paranemisen kannalta on tärkeää, että haava-alueella säilyy oikeanlainen lämpötila ja kosteus. 

Mesoft-kuitutaitoksia käytetään haavojen puhdistukseen ja suojaamiseen. Niitä on saatavilla eri kokoja, esimerkiksi 5 x 5 cm, 7,5 x 7,5 cm ja 10 x 10 cm. Mesoft on hyvä, imukykyinen vaihtoehto perinteiselle puuvillataitokselle. Se on iholle hellävarainen, se pysyy myös kosteana muodossaan ja siitä irtoaa vain vähän kuituja. 

Mepilex Border -sidos on suunniteltu erityisesti paljon erittäville haavoille. Siinä on monikerroksinen polyuretaanivaahtotyyny, joka imee itseensä haavaeritettä ja on erittäin imukykyinen. Sidosta suositellaan erityisesti sääri- ja jalkahaavoille, painehaavoille ja kirurgisille haavoille. Mepilex Border on itsekiinnittyvä, imukykyinen ja suihkunkestävä tarttumaton haavasidos. Se voidaan myös jättää paikoilleen useiden päivien ajaksi ja tarvittaessa irrottaa ja kiinnittää uudelleen. Mepilex Border on suunniteltu niin, ettei sidoksen poisto ja uudelleen kiinnitys vahingoita haava-aluetta tai sitä ympäröivää ihoa. 

Snögg Soft Next -haavasidos voidaan laittaa suoraan vuotavan haavan tai palovamman päälle. Sidos ei tartu haavaan ja se kiinnittyy itsestään. Sidos voidaan myös kastella tarvittaessa. Jos haavasta tule paljon verta, sidoksia voidaan laittaa useampia päällekkäin. Sidos irrotetaan rullaamalla. Sininen sidos on näkyvän värinsä vuoksi hyvä tuote elintarvikealalla työskenteleville. 

Aquacel-hydrofibersidos on nopeasti eritettä sitova sidos, joka myös pitää yllä haavan paranemista nopeuttavaa kosteaa haavanhoitoympäristöä. Kuivuneen haavan kohdalla sidosta voidaan kostuttaa keittosuolaliuoksella tai puhtaalla vedellä, jotta haavan saavutetaan haavan paranemisen kannalta optimaalinen kosteus. Aquacelia on saatavina eri kokoisina sidoksina.