Perusvoiteet

Perusvoiteet

Ihon hoitaminen on tärkeää ympäri vuoden. Perusvoiteita käytetään kuivan ihon kosteuttamiseen sekä erilaisten ihotautien hoitamiseen. Ne sisältävät vettä sitovia aineita ja estävät veden haihtumista sekä parantavat ihon kuntoa. Perusvoiteet ovat hajusteettomia ja niissä käytetään mahdollisimman vähän lisäaineita. Näin ne sopisivat hyvin myös herkän ja helposti reagoivan ihon hoitamiseen.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 84

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu
 1. APOBASE CARBAMIDE 5 % EMULSIOVOIDE 250 G
  Tarjoushinta 12,76 € Normaalihinta 15,95 €
 2. APOBASE CARBAMIDE 5 % EMULSIOVOIDE PUMPPUPULLO 440 G
  Tarjoushinta 22,07 € Normaalihinta 27,59 €
 3. APOBASE CREME 250 G
  Tarjoushinta 10,47 € Normaalihinta 13,09 €
 4. APOBASE CREME 30 % PERUSVOIDE 100 G
  Tarjoushinta 4,94 € Normaalihinta 6,18 €
 5. APOBASE CREME PUMPPUPULLO 30 % 1000 G
  Tarjoushinta 27,91 € Normaalihinta 34,89 €
 6. APOBASE CREME PUMPPUPULLO 30 % 440 G
  Tarjoushinta 15,46 € Normaalihinta 19,32 €
 7. APOBASE LOTION 20 % PERUSVOIDE TUUBI 250 G
  Tarjoushinta 10,47 € Normaalihinta 13,09 €
 8. APOBASE LOTION 20 % PERUSVOIDE 100 G
  Tarjoushinta 4,94 € Normaalihinta 6,18 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

 1. APOBASE LOTION PUMPPUPULLO 20 % 1000 ML
  Tarjoushinta 25,78 € Normaalihinta 32,23 €
 2. APOBASE LOTION PUMPPUPULLO 20 % 440 ML
  Tarjoushinta 12,76 € Normaalihinta 15,95 €
 3. APOBASE OILY CREME 60 % PERUSVOIDE 100 G
  Tarjoushinta 4,94 € Normaalihinta 6,18 €
 4. APOBASE OILY CREME PUMPPUPULLO 60 % 435 G
  Tarjoushinta 17,26 € Normaalihinta 21,57 €
 5. APOBASE OILY CREME PUMPPUPULLO 60 % 900 G
  Tarjoushinta 31,20 € Normaalihinta 39,00 €
 6. APOBASE OILY CREME TUUBI 250 G
  Tarjoushinta 10,47 € Normaalihinta 13,09 €
 7. AQUALAN DUO PERUSVOIDE 100 G
  Tarjoushinta 5,30 € Normaalihinta 6,62 €
 8. AQUALAN DUO PERUSVOIDE 200 G
  Tarjoushinta 9,27 € Normaalihinta 11,59 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 84

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Perusvoiteen käyttö

Ihon hoitaminen on tärkeää ympäri vuoden. Perusvoiteita käytetään kuivan ihon kosteuttamiseen sekä erilaisten ihotautien hoitamiseen. Ne sisältävät vettä sitovia aineita ja estävät veden haihtumista sekä parantavat ihon kuntoa. Perusvoiteet ovat hajusteettomia ja niissä käytetään mahdollisimman vähän lisäaineita. Näin ne sopisivat hyvin myös herkän ja helposti reagoivan ihon hoitamiseen. Omalle iholle sopivan perusvoiteen löytää parhaiten kokeilemalla.

Verkkoapteekkimme valikoimasta löydät sopivat perusvoiteet niin eri vuodenajoille kuin erilaisille ihotyypeille. Niiden tarkoitus on kosteuttaa, pehmentää ja suojata ihoa. Esimerkiksi talvella auringon valon vähyys, pakkanen, tuuli ja kuiva huoneilma aiheuttavat sen, että monen iho kuivuu enemmän kuin muina vuodenaikoina. Silloin kannattaa turvautua rasvaisempaan voiteeseen, joka auttaa huolehtimaan ihan kosteutuksesta.

Kesällä monille riittää perusihonhoitoon kevyempikin voide, mutta auringon valon lisääntyessä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ihon suojaamiseen auringon haitallisilta UV-säteiltä.

Perusvoide sopii käytettäväksi koko keholle

Yleensä perusvoidetta suositellaan käytettäväksi päivittäin, kerran tai kaksi päivässä. Jos tuntuu, että iho on kahdenkin päivittäisen rasvauskerran jälkeen edelleen kuiva, se on yleisimmin merkki siitä, että voide kannattaa vaihtaa rasvaisempaan. Myös ihon kirvely rasvaamisen jälkeen usein tarkoittaa, että voide on hetkeksi syytä vaihtaa rasvaisempaan. Liian rasvaisesta voiteesta puolestaan kertoo rasvan huono imeytyminen tai se, että iholle ilmaantuu finnimäisiä, kutisevia näppyjä, jotka aiheutuvat ihohuokosten tukkeutumisesta.

Peruvoide kannattaa levittää koko keholle esimerkiksi suihkun jälkeen. Suihkun jälkeen iho on vielä kostea ja rasva imeytyy parhaiten. Jos iho on esimerkiksi talvella erittäin kuiva, on yksi vaihtoehto myös vaihtaa suihkusaippua kokonaan perusvoiteeseen ja pestä iho sillä. Perusvoidetta voi hyödyntää myös esimerkiksi meikkien poistossa.

Kasvojen ja vartalon lisäksi perusvoidetta voi käyttää lisäksi esimerkiksi kuivan ja hilseilevän päänahan hoidossa. Tällöin kevyttä, kosteuttavaa voidetta voi hieroa päänahkaan, antaa sen vaikuttaa hetken ja huuhdella sitten pois. Jos hilseilevä päänahka on rasvainen, apua voi saada geelimäisestä perusvoiteesta samaan tapaan käytettynä.

Perusvoiteen käyttö ihotautien hoidossa

Esimerkiksi atooppinen ihottuma, ekseemat ja psoriaasi ovat ihotauteja, joiden hoidossa perusvoiteella on tärkeä rooli. Jos perusvoide on lääkärin määräämää, käytössä kroonisen ja pitkäaikaisen ihotaudin hoitamiseen ja myynnissä apteekissa, sillä saattaa olla myös Kelan peruskorvattavuus.

Jos perusvoide on käytössä ihotaudin hoitoon ja lääkäriin määräämää, tulee voiteen käytössä noudattaa huolellisesti lääkärin antamia ohjeita. Esimerkiksi ihottuman pahenemisvaiheessa perusvoiteen käytön lisäämisestä ei yleensä ole juuri apua, vaan silloin tulee käyttää lääkärin suosittelemaa lääkehoitoa kuten esimerkiksi kortisonivoidetta.

Perusvoiteet itsessään ovat lääketehtaiden valmistamia, mutta lääkkeettömiä. Tarvittaessa kannattaa kääntyä lääkärin puoleen tai kysyä iho-oireisiin sopivasta lääkehoidosta apteekista.

Mikä perusvoide kannattaa valita?

Ihotautien kohdalla kannattaa käyttää perusvoidetta, jota lääkäri on ohjeistanut käyttämään. Muuten perusvoiteen valinta riippuu ihon kosteutustarpeesta ja omista mieltymyksistä. Perusvoiteen valinnassa kannattaa huomioida muun muassa se, onko oma iho normaali, herkkä tai hyvin kuiva.

Pintakuivalle ja sen vuoksi kutisevalle ja mahdollisesti hilseilevälle iholle toimii yleensä enemmän vettä sisältävä perusvoide. Jos iho kutisee ihottuman tai jonkin ihotaudin vuoksi, kannattaa kääntyä aina ensin lääkärin puoleen. Lääkäri auttaa valitsemaan sopivan voiteen ja arvioi myös mahdollisen lääkehoidon tarpeen. Tällöin hoidon tukena käytettävän perusvoiteen tulee yleensä olla rasvaisempaa. Normaalille iholle paras perusvoide löytyy yleensä kokeilemalla.

Kaikkein rasvaisimmat perusvoiteet on yleensä suunniteltu lähinnä todella kuivien ihoalueiden kuten kantapäiden hoitoon. Esimerkiksi akneihon hoitoon taas sopivat paremmin kevyet perusvoiteet, jotka eivät tuki ihohuokosia ja imeytyvät ihoon nopeammin.

Liian rasvaisen perusvoiteen tunnistaa siitä, että rasva imeytyy ihoon huonosti. Toinen merkki liian rasvaisesta voiteesta ovat ihoon ilmestyvät finnimäiset näppylät. Liian kevyestä rasvasta taas kertoo se, että iho tuntuu kuivalta vaikka sen rasvaisi kahdesti päivässä sekä siitä että rasva kirvelee iholla.

Kannattaa myös muistaa, että toisinaan iho saattaa tarvita rasvaisempaa voidetta ja toisinaan ihon hoitoon riittää kevyempikin voide. Tähän vaikuttaa esimerkiksi ulkoilun ja auringon määrä, vuoden aika ja lämpötila. Ihon vointia kannattaa siis seurata säännöllisesti, ja vaihtaa rasvaa tarvittaessa rasvaisempaan tai kevyempään.

Tutustu perusvoiteidemme valikoimaan

Verkkoapteekkimme valikoimasta löydät muun muassa Orionin hajusteettomia ja väriaineettomia perusvoiteita. Orionin tuotteet on suunniteltu sopimaan myös ihottumaiselle iholle. Orion tarjoaa laajan valikoima perusvoiteita, jokaisen ihon yksilöllisiin tarpeisiin.

Myös Apobase perusvoiteita löytyy jokaisen ihotyypin tarpeisiin. Kaikki Apobase tuotteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia, eikä niiden testaamisessa käytetä eläinkokeita. Voiteet sopivatkin hyvin myös herkän ja kuivan ihon päivittäiseen hoitamiseen. Rasvapitoisuudeltaan erilaiset tuotteet sopivat niin ihon kosteuttamiseen, suojamiseen kuin hoitoonkin.

Myös Essex perusvoiteita löytyy erilaisilla rasvapitoisuuksilla. Voiteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia. Essex tuotteet ovat kosmeettisesti miellyttäviä käyttää ja ne on suunniteltu erityisesti kuivalle iholle.