Sidetarpeet

Sidetarvikkeet haavojen, rakkojen ja urheiluvammojen hoitoon

Haavan ja rakkojen hoidon ensiapuna on puhdistus puhtaalla vedellä. Erittävä haava peitetään puhtaalla siteellä tai haavataitoksella. Rakotkin on hyvä peittää, vaikka ne eivät olisi puhjenneet, sillä rakkolaastari suojaa ihoa paineelta ja vähentää kipua. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 211

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 211

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Jos haavan verenvuoto ei tyrehdy nopeasti, tulee arvioida haavan syvyyttä. Rintakehän ja vatsan alueiden haavoista voi vuotaa verta sisään päin ilman että verenvuoto näkyy ulos. Jos haava ei ole syvä, eikä yli kahden senttimetrin pituinen, haavaa voi yleensä hoitaa kotikonstein. Haava-alue pidetään puhtaana, kuivana ja kevyesti sidottuna muutamien vuorokausien ajan, minkä jälkeen siteen voi poistaa. 

Rikkoutuneen ihoalueen hoitoon voi kokeilla esimerkiksi apteekistamme saatavaa Abilar-pihkasalvaa. Metsäkuusen pihkan on todettu helpottavan ihon tulehdusreaktiota ja nopeuttavan haavan umpeutumista. 

Desinfiointiaineista ja haavan puhdistuksesta, kuten Betadinen käytöstä ihon tulehdusreaktioiden hoitoon ja erilaisten muiden antiseptien käytöstä saippuan asemesta tehostettuun käsien pesuun, voit lukea täältä (linkki desinfektio ja haavan puhdistus).

Side- ja haavataitos ja laastareita eri tarpeisiin

Laastareista ja sidoksista löytyy monia eri vaihtoehtoja haavojen, hiertymien, rakkojen ja arpien hoitoon. Itsestään kiinnittyviä haavatyynyjä, laastareita ja sidoksia sekä sideharsoa ja erilaisia haavataitoksia. 

Esimerkiksi paljon erittäville haavoille suunniteltu Mepilex Border -sidos imee eritteitä haavan pinnalta nopeasti. Lisäksi sidoksen voi jättää paikoilleen useiden päivien ajaksi ja tarvittaessa irrottaa ja kiinnittää uudelleen. 

Mepiform-silikonisidosta käytetään sekä ennaltaehkäisemään arpien ja arpikudoksen syntymistä haava-alueelle että vanhojen arpien häivyttämiseen. Silikonia sisältävät tuotteet saattavat ehkäistä arven liikakasvua ja jopa pienentää olemassa olevia arpia. 

Märkivän rakon päälle voi laittaa hopeaa sisältävän haavasidoksen. Apteekistamme saat esimerkiksi hopeaa sisältäviä Aquacel Ag -haavasidoksia.

Mesoft-kuitutaitoksia käytetään haavojen puhdistukseen ja suojaamiseen. Niitä on saatavilla eri kokoja, esimerkiksi 5 x 5 cm, 7,5 x 7,5 cm ja 10 x 10 cm. Mesoft on hyvä, imukykyinen vaihtoehto perinteiselle puuvillataitokselle. Se on iholle hellävarainen, se pysyy myös kosteana muodossaan ja siitä irtoaa vain vähän kuituja. 

Tukea ja hoitoa nivel- ja lihaskipuihin ja rasitusvammoihin

Sidetarpeista löydät myös apteekkimme kylmä- ja lämpöhoitotuotteet, ideaalisiteet (pharmacare ideaaliside) sekä urheilu- ja niveltuet. Näitä apteekkituotteita tarvitset esimerkiksi nivel- ja lihaskipujen ja urheiluvammojen hoidossa. 

Täältä löydät myös apteekkimme tukisukat sekä muut tuet jalkojen hoitoon ja jalkakivun ennaltaehkäisyyn. Tukisukkia käytetään tukemaan jalkojen verenkiertoa ja ehkäisemään veritulppien muodostumista. Hoidollisia polvitukisukkia suositellaan matkustamiseen ja muuhun pitkään paikallaan istumiseen, seisomatyön tekijöille ja raskaan tuntuisille jaloille.