Hammastahnat, hammasgeelit ja suuvedet

Hammastahnat, hammasgeelit ja suuvedet

Hammastahnat ja suuvedet päivittäiseen suuhygieniaan

Hammastahnat, -geelit ja suuvedet on tarkoitettu suun ja hampaiden terveydestä huolehtimiseen. Hampaat pestään fluorihammastahnalla aamuin illoin, tarvittaessa käytetään hammasgeelejä ja suuvesiä. Suuveden käyttö (Gum, SB12, Listerine) ehkäisee ja hoitaa ientulehdusta ja kariesta.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 63

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 63

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Hammastahna, -geeli ja suuvesi

Hammastahnat, -geelit ja suuvedet on tarkoitettu suun ja hampaiden terveydestä huolehtimiseen. Suun ja hampaiden sairauksia voi ennaltaehkäistä tehokkaasti hyvällä suuhygienialla. Hampaat pestään fluorihammastahnalla aamuin illoin, tarvittaessa käytetään hammasgeelejä ja suuvesiä. Suuveden käyttö (Gum, SB12, Listerine) ehkäisee ja hoitaa esimerkiksi ientulehdusta ja kariesta. Myös eteerisiä öljyjä sisältävät suuvedet (Carmolis, Yotuel) vähentävät bakteerien kasvua suussa. Suun terveydestä huolehtimiseen kuuluu myös terveellinen ruokavalio, säännöllinen ateriarytmi sekä ksylitolituotteiden käyttö. Hampaat on myös hyvä tarkastuttaa hammaslääkärissä kerran vuodessa.

Suun terveydestä huolehtimiseen kuuluvat myös terveellinen ruokavalio, säännöllinen ateriarytmi sekä ksylitolituotteiden käyttö. Voit lukea lisää ksylitolivalmisteista täältä (LINKKI Suu ja hampaat, Ksylitolivalmisteet). Sokeria sisältäviä ruokia ja juomia tulee nauttia vain kohtuudella. Hampaat on myös hyvä tarkastuttaa hammaslääkärissä kerran vuodessa. 

Apteekkimme hammastahnat sisältävät joitakin useimmiten 1450 ppm fluoria. Jotkin hammastahnat sisältävät lisäksi ksylitolia. Esimerkiksi Apteq Hoitava Hammastahna sisältää 25 prosenttia ksylitolia. 

Suuveden käyttö ehkäisee ja hoitaa esimerkiksi ientulehdusta ja vähentää kariesbakteerin määrää suussa. Löydät apteekistamme muiden muassa Gum-, Listerine ja SB12-tuotesarjojen suuvedet. Myös eteerisiä öljyjä sisältävät suuvedet (Carmolis, Yotuel) vähentävät bakteerien kasvua suussa. 

Hammasgeeli on tarkoitettu ientulehduksen ja muiden suun tulehdusten hoitoon. Apteekkimme valikoimiin kuuluu Gum Paroex Geeli (0,12 %), jota käytetään kuuriluontoisesti hammaslääkärin tai suuhygienistin ohjeistuksen mukaan.

Suun kuivuminen on yleinen suun terveyden ongelma hampaiden reikiintymisen ja ientulehduksen lisäksi. Kuiva suu johtuu syljenerityksen vähentymisestä, mikä on osittain iän myötä lisääntyvä ongelma. Suun kuivumista aiheuttavat myös jotkin lääkkeaineet ja sairaudet. 

Koska syljen erityksen väheneminen altistaa hampaiden reikiintymiselle ja ientulehdukselle, on kuivasuisen kiinnitettävä erityistä huomiota suuhygieniaan. Kuivan suun hoitoon voi käyttää apteekistamme saatavia suugeelejä eli syljenkorvikkeita, jotka lisäävät syljeneritystä. Löydät suugeelit täältä (Suu – Hampaat, Kuiva suu – Suun kuivuminen, Suuvedet ja -geelit).

Pahanhajuinen hengitys voi johtua kuivasta suusta, mutta syitä oireiluun on muitakin. Pahanhajuisen hengityksen hoitoon tarkoitetut hammastahnat ja suuvedet sekä tietoa hengityksen epämiellyttävän hajun hoidosta löydät täältä (Suu – Hampaat, Pahanhajuinen hengitys).

Jordan-, SB12- ja Elmex-hammastahnat ja päivittäiseen käyttöön

Hammastahnaa käytetään hampaiden harjaukseen aamuin illoin. Apteekkimme hammastahnat sisältävät useimmiten 1450 ppm fluoria. Jotkin hammastahnat sisältävät lisäksi ksylitolia. Esimerkiksi Apteq Hoitava Hammastahna sisältää 25 prosenttia ksylitolia. 

Clinic by Jordan Gentle Repair -hammastahna korjaa hampaiden alkavaa kiillevauriota. Sen vaikuttavia aineita ovat fluorin lisäksi hydroksiapatiitti ja kalsiumkarbonaatti. Jordan-hammastahna suojaa hampaita myös vihlomiselta. 

Elmex Sensitive -hammastahnan sisältämä amiinifluoridi suojaa paljastuneita hampaan kauloja. Hammastahna puhdistaa hampaat hellävaraisesti. Sen fluoripitoisuus on 1400 ppm eikä se sisällä natriumlauryylisulfaattia. Apteekkimme valikoimaan kuuluvat myös Elmex Kariessuoja ja Elmex Kiilteensuoja -hammastahnat. 

Gum Activital -hammastahna edistää ikenien ja hampaiden terveyttä ja sillä on pitkäkestoinen teho plakkia ja kariesta vastaan. Gum-hammastahna ei sisällä hankaavia ainesosia (RDA 50), eikä alkoholia, sulfaattia eikä parabeenejä. Siinä on fluoria 1450 ppm.

GUM BIO -hammastahna on orgaaninen ja hellävarainen hammastahna päivittäiseen käyttöön. Se on vegaaninen ja sisältää 1450 ppm fluoria. 

Zymbion Q10 -hammastahna auttaa pitämään hampaat ja ikenet vahvoina. Zymbion-hammastahna ei sisällä vaahtoainetta, natriumlauryylisulfaattia, joten se sopii hyvin kuivasuisille ja herkästi aftoja saaville henkilöille. Hammastahnassa on 10 % ksylitolia ja 995 ppm fluoria.

Meridol-hammastahna sisältää amiini- ja tinafluoridia, jotka estävät plakin muodostumista ja ehkäisevät ientulehdusta sekä kariesbakteerien kasvua. Merido-hammastahnan fluoripitoisuus on 1400 ppm.  

Päivittäiseen käyttöön tarkoitetun SB12 Strong Mint -hammastahnan sisältämä sinkkiasetaatti ehkäisee pahanhajuista hengitystä. Hammastahnassa on myös korkea fluoripitoisuus ja ksylitolia, minkä vuoksi sen säännöllinen käyttö vähentää hampaiden reikiintymistä ja plakin muodostumista. 

Salutemin Fluoriton Hammastahna sopii käytettäväksi vauvalla ensimmäisten hampaiden puhjettua. Fluoriton hammastahna on muuten tarkoitettu ihmisille, joiden asuinpaikan juomavesi sisältää riittävästi fluoria. Salutem-hammastahna ei sisällä makuaineita, väriaineita eikä natriumlauryylisulfaattia.

Apteekkimme valikoimiin kuuluvat myös Urtekram-luomuhammastahnat sekä Sensodyne-hammastahnat. 

Löydät apteekistamme myös valkaisevia hammastahnoja (iWhite, Superwhite, Gum). Voit lukea lisää hampaiden valkaisusta täältä (Suu – Hampaat, Hampaiden valkaisu). 

Suuvedet hoitavat suuta ja raikastavat hengitystä

Suuvesillä on pitkäkestoisia suun terveyttä parantavia vaikutuksia, sillä ne vähentävät bakteerien määrää ja ehkäisevät plakin muodostumista ja hampaiden reikiintymistä. Kevyitä, alkoholittomia suuvesiä voi käyttää tarvittaessa päivittäin.

Suuvesiä käytetään esimerkiksi ientulehduksen hoidossa. Antimikrobiset eli mikrobeja tappavat suuvedet edistävät suun terveyttä muun muassa vähentämällä plakin määrää. 

Antimikrobiset suuvedet auttavat myös kuivasuisen suuhygieniassa, sillä ne lisäävät syljeneritystä ja ehkäisevät syljen avulla suun tulehduksia ja kariesta. Suuvedet auttavat myös pahanhajuiseen hengitykseen etenkin, jos hajun syynä ovat suun sairaudet. 

Voit lukea lisää kuivan suun syistä ja sen hoidosta täältä (Suu – Hampaat, Kuiva suu – Suun kuivuminen) ja pahanhajuisen hengityksen hoidosta täältä ((Suu – Hampaat, Pahanhajuinen hengitys). 

Suuvesien käytöstä on hyvä keskustella hammaslääkärin tai apteekkimme farmaseutin kanssa. 

Meridol-, SB12- ja Listerine-suuvedet ientulehduksen hoitoon 

Meridol Suuvesi edistää ärsyyntyneiden ikenien paranemista ja ehkäisee tehokkaasti ientulehdusta. Alkoholiton Meridol-suuvesi sisältää amiinifluoridia ja tinafluoridia. Sen fluoripitoisuus on 250 ppm. Suuvettä käytetään kerran päivässä. 

Parodontax Daily Gum Care Extra Fresh -suuvesi vähentää ientulehduksia aiheuttavien bakteerien määrää suussa. Sitä voi käyttää pitkäkestoisesti kahdesti päivässä hampaiden harjauksen jälkeen. 

SB12-suuvesistä osa sisältää fluorin lisäksi sinkkiasetaattia ja klooriheksidiiniä. SB12-suuvettä on saatavilla sekä alkoholillisena että alkoholittomana. Alkoholittomat suuvedet sopivat myös raskaana oleville ja imettäville. 

Listerine Prof. Suuvesi Fluoride Plus on hammaskiillettä vahvistava suuvesi. Lisäksi se vähentää bakteerien ja plakin määrää suussa. Listerine prof. -suuvesi sisältää fluoria, ksylitolia ja eteerisiä öljyjä. Se on alkoholiton valmiste. Listerine Sensitive -suuvesi on tarkoitettu herkän suun hoitoon. 

Listerine Total Care Zero -suuvesi (500 ml) on alkoholiton ja se sopii myös 6–12-vuotiaille lapsille. Suuvesiä on kuitenkin hyvä käyttää lapsilla vain hammaslääkärin ohjeistuksen mukaan. 

Listerine-suuvesi suojaa hampaita ja pitää suun puhtaana: se vähentää bakteerien määrää, suojaa ikeniä ja ehkäisee plakin ja hammaskiven muodostamista sekä hampaiden reikiintymistä. Hampaiden pesun jälkeen purskutellaan 20 ml liuosta noin 30 sekunnin ajan. Lasten annostusohje on 10 ml. 

Gum Junior -suuvesi on suunniteltu yli 6-vuotiaiden lasten suun hoitoon. Se suojaa kasvavia hampaita ja sopii käytettäväksi oikomishoidon aikana. Mansikanmakuinen suuvesi ehkäisee myös hampaiden reikiintymistä ja plakin muodostumista hampaiden harjauksen ohessa. 

Klooriheksidiinisuuvesi (Gum, Flux PRO) lyhytaikaiseen käyttöön

Klooriheksidiinisuuvettä käytetään vain hammaslääkärin määräyksestä. Hoitokuurin aikana hampaat puhdistetaan ilman hammastahnaa. Klooriheksidiinin tiedetään olevan haitallista hampaille, jos suun terveyden ongelmat johtuvat kariesbakteerista. 

GUM Paroex (0,06%) on alkoholiton mintunmakuinen suuvesi. Se ehkäisee plakin kertymistä sekä suojaa ja hoitaa ikeniä. Suuveden sisältämä fluori (950 ppm) ehkäisee reikiintymistä ja tukee kiilteen uudistumista. Gum-suuvettä purskutellaan hampaiden harjaamisen jälkeen, aamuin illoin, 15 ml:n annos 30 sekunnin ajan. Suuvesi sisältää klooriheksidiinidigluconaattia 0,6mg/ml (0,06%). 

GUM Paroex (0,12 %) on lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettu alkoholiton suuvesi. Se sisältää 0,12 % klooriheksidiiniidigluconaattia. Soveltuu käyttöön esimerkiksi hampaanpoiston yhteydessä. 

Flux PRO Chlorhexidine -suuvesi on suunniteltu ientulehduksen lyhytaikaiseen hoitoon. Sitä käytetään myös esimerkiksi hampaan poiston yhteydessä. Alkoholiton Flux PRO sisältää 0,12 % klooriheksidiiniä ja 0,2 % fluoria. 

Carmolis- ja Yotuel- suuvedet sisältävät eteerisiä öljyjä

Eteerisiä öljyjä (eukalyptoli, mentoli) sisältävät suuvedet vähentävät bakteerin kasvua suussa. 

Carmolis-yrttisuihke on suun raikastukseen tarkoitettu suusuihke. Se sisältää eteeristen öljyjen seoksen. Carmolis-yrttisuihketta suihkutetaan annostusohjeen mukaan suuhun 1–3 suihkausta korkeintaan viisi kertaa vuorokaudessa.  

Yotuel Breath -suusuihke sisältää ekstraneitsytoliiviöljyä ja eteerisiä öljyjä. Siinä on myös ksylitolia, joka auttaa ehkäisemään hampaiden reikiintymistä. Yotuel-suusuihketta käytetään tarvittaessa.

Gum Paroex -hammasgeeli ientulehduksen hoitoon

Hammasgeelejä käytetään ientulehdusten ja muiden suun tulehdusten hoitoon. Ne ovat eri valmisteita kuin suugeelit eli niin sanotut syljenkorvikkeet. 

Gum Paroex Geeli (0.12 %) on tarkoitettu kuuriluontoiseen käyttöön. Se tehoaa voimakkaasti ientulehduksiin ja vähentää ientulehduksesta johtuvaa turvotusta sekä ienverenvuotoa. Gum Paroex estää myös uusien plakkimuodostumien syntymistä. 

Geelin antiseptiset ominaisuudet auttavat myös ikenien paranemista hampaan poiston tai hammasimplantin asentamisen jälkeen. Gum Paroex -geeli ei sisällä alkoholia, joten se ei aiheuta suussa kirvelyä tai polttelua.