Lukulasit korjaavat iän myötä heikkenevää lähinäköä

Lukulasit tulevat ajankohtaisiksi kaikille ihmisille ikääntymisen myötä, kun lähelle näkeminen ja pienen tekstin lukeminen vaikeutuvat vähitellen. Kyse ei ole sairaudesta vaan normaalista ikääntymiseen liittyvästä ilmiöstä. Ikänäkö tulee jo 40–45-vuotiaana niille ihmisille, joiden näkö on ollut aiemmin hyvä. Likinäköiset tarvitsevat lukulaseja yleensä hiukan myöhemmin. Ikänäön ilmaantumisen huomaa yleensä itse, kun esimerkiksi elintarvikkeiden pienellä painettuja tekstejä ei näe lukea yhtä helposti kuin ennen. Ikänäköä korjataan niin sanotuilla pluslaseilla eli lukulaseilla, jotka suurentavat kohdetta.

View as Ruudukko Luettelo

6 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

6 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

 

 

 

Lukulasit

Lukulasit eli niin sanotut pluslasit tulevat ajankohtaisiksi kaikille ihmisille ikääntymisen myötä, kun lähelle näkeminen ja pienen tekstin lukeminen vaikeutuvat vähitellen.

Lähelle näkemisen vaikeutumisessa ei ole kyse sairaudesta vaan normaalista ikääntymiseen liittyvästä ilmiöstä, jossa silmän mykiö jäykistyy ja sen mukautumiskyky pienenee. Tästä iän myötä tulevasta lähinäön heikkenemisestä eli presbyopiasta käytetään nimitystä ikänäkö.

Ikänäkö tulee useimmiten jo 40–45-vuotiaana niille ihmisille, joiden näkö on ollut aiemmin hyvä. Likinäköiset eli ne, jotka näkevät huonosti kauas ja käyttävät miinuslaseja, tarvitsevat lukulaseja yleensä hiukan myöhemmin.

Ikänäön ilmaantumisen huomaa yleensä itse, kun esimerkiksi elintarvikkeiden pienellä painettuja tekstejä ei näe lukea yhtä helposti kuin ennen.

Lähelle näkemisen merkitys on nykyään yhä suurempi myös ikääntyville ihmisille. Älypuhelimien pieniltä näytöiltä luetaan läheisten kuulumiset ja puhelimella hoidetaan esimerkiksi arjen pankkiasiat.

Ikänäköä korjataan lukulaseilla eli niin sanotuilla pluslaseilla, jotka suurentavat kohdetta. Löydät apteekistamme ikänäön korjaamiseen tarkoitetut APTEEKKI Lukulasit.

Ikänäkö on mahdollista korjata myös leikkauksella, jossa silmän oman mykiön tilalle asennetaan tekomykiö. Menetelmä on sama kuin kaihileikkauksessa ja ikänäköleikkaus estää myös kaihin kehittymisen.

APTEEKKI Lukulasit hyvä apu ikänäköön

Apteekkimme APTEEKKI Lukulasit ovat hyvä ja turvallinen vaihtoehto ikänäön korjaamiseen.

Lukulaseja voi käyttää yhtä turvallisesti kuin optikon valmistamia silmälaseja vielä ikänäön voimistuessakin. Silmälääkärin tarkastuksessa käyminen on silti tärkeää etenkin, jos silmiä ei ole aiemmin tutkittu. Silmälääkäri voi havaita jo varhaisessa vaiheessa näköä uhkaavia sairauksia kuten silmänpainetauti glaukooman.

Apteekkimme lukulasit poistavat lähelle näkemisen ja pienen tekstin lukemisen vaikeuden. Lasien oikea vahvuus selviää optikon tai silmälääkärin silmälasireseptistä tai kokeilemalla erilaisia laseja lukuetäisyydeltä.

Alkuun lähelle näkeminen voi helpottua +0,5 tai +1,0 dioptria korjaavilla laseilla. Ajan myötä korjaamisen tarve lisääntyy.

Apteekistamme löydät APTEEKKI Lukulasit vahvuuksilla +1,5 – +3,5 dioptria. Erilaisia sankamalleja on neljä.

APTEEKKI Lukulasien ihon kanssa kosketuksissa olevat metalliosat eivät sisällä nikkeliä.