Jalkojen ja käsien hoito - syylät, känsät, liikavarpaat, kynnet

Jalkojen ja käsien hoito - syylät, känsät, liikavarpaat,  kynnet

Jalkojen ja käsien hoito oikeanlaisilla tuotteilla on tärkeää

Jalkojen ja käsien hoito oikeanlaisilla tuotteilla on tärkeää. Jalkojen luonnollisia kovettumia hoidetaan päivittäisellä rasvaamisella. Ureaa eli karbamidia sisältäviä voiteita (CCS Cracked Heel) voi käyttää kuuriluontoisesti. Apteekkimme lampaanvilla (Mills) auttaa pitämään varvasvälien ihon kuivana ja hoitavat käsivoiteet (ACO, CeraVe, Lv) ehkäisevät käsi-ihottumien ja atooppisen ihon oireiden hankaloitumista.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 198

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 198

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Kynsisilsan hoidossa tärkeintä on hakeutua varhain lääkäriin, jotta voidaan aloittaa diagnoosinmukainen hoito. Syylät ovat virusten aiheuttamia vaarattomia ihomuutoksia, jotka häipyvät itsekseen ajan kanssa. Oireilevaa syylää voi hoitaa apteekkimme itsehoitotuotteilla (SyylEnd, Wartner)... 

Jalkojen ja käsien hoito

Jalkojen ja käsien hoito oikeanlaisilla tuotteilla on tärkeää. 

Jalkojen luonnollisia kovettumia hoidetaan pitkäjänteisellä päivittäisellä rasvaamisella. Ureaa eli karbamidia sisältäviä voiteita (CCS Cracked Heel) voi käyttää kuuriluontoisesti. 

Apteekkimme lampaanvilla (Mills) auttaa pitämään varvasvälien ihon kuivana ja hoitavat käsivoiteet (ACO, CeraVe, LW) ehkäisevät käsi-ihottumien ja atooppisen ihon oireiden hankaloitumista. 

Kynsisilsan hoidossa tärkeintä on hakeutua varhain lääkäriin, jotta saadaan oikea diagnoosi ja voidaan aloittaa oikea hoito. 

Syylät ovat virusten aiheuttamia vaarattomia ihomuutoksia, jotka häipyvät itsekseen ajan kanssa. Jos syylä oireilee, sitä voi hoitaa apteekkimme itsehoitotuotteilla (SyylEnd, Wartner). Lääkäriin on hyvä hakeutua, jos syylät ovat kivuliaita. 

Kovettuma jalkapohjassa hoidetaan säännöllisellä rasvauksella - karbamidi- urea voiteet

Jalkojen kovettumien ja känsien hoidossa on tärkeintä päivittäinen rasvaus perusvoiteella. Löydät apteekkistamme perusvoiteita ja kovettumia pehmentäviä karbamidia sisältäviä voiteita. Perusvoiteilla lisätään kosteutta ihoon. Kosteuden haihtumista iholta voidaan vähentää esimerkiksi glyserolia sisältävillä perusvoiteilla.

Kantapään ja isovarpaiden sivuille tulevat kovettumat ovat luonnollinen ilmiö, joten kovettumia ei pidä poistaa. Jotta kovettumien paksuuntunut iho pysyisi joustavana, sitä rasvataan. 

Kovettuma aluetta hoidetaan voiteilla, joihin on lisätty ureaa eli karbamidia. Näitä voiteita tulisi kuitenkin käyttää vain lyhytkestoisina kuureina. 

CCS Cracked Heel -kantapäävoide sisältää 25 % karbamidia. Voide pehmentää ja kosteuttaa kovettunutta ihoa. Sitä levitetään pestyihin ja kuivattuihin jalkoihin kaksi kertaa päivässä. 

CCS Cracked Heel on tarkoitettu kuuriluontoiseen hoitoon enintään kahden viikon ajan kerrallaan. Tehohoidon jälkeen jalkojen rasvausta jatketaan perusvoiteella. Voide sopii myös diabetesta sairastavan jalkojen hoitoon, kunhan iho ei ole rikkoontunut. 

Jos kovettumat kipeytyvät kotihoidosta huolimatta, on hyvä käydä näyttämässä jalkoja lääkärissä.

Hyvä apu herkästi kovettuville kantapäille ovat kunnolliset, hyvin istuvat kengät. Kantapäähän kohdistuvaa rasitusta voidaan vähentää myös erikoissukilla ja kantapääkupeilla. 

Mills Kantapääkupissa on erikoispehmeä silikonityyny, joka vähentää kantaluuhun kohdistuvaa kuormitusta. Kun kuormitus jakautuu tasaisemmin koko jalalle, kantapään ihon paksuuntuminen vähenee. Kantapääkuppeja voi käyttää myös plantaarifaskiitin hoidossa. 

Erityisesti diabetesta sairastavilla, joilla jalat haavautuvat herkästi, kovettumien hoito on tärkeää. Jalkoja ei saa kuitenkaan liottaa liikaa. Lyhyen jalkakylvyn jälkeen jalat tulee kuivata huolellisesti. 

Varvasvälien kuivaamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Saat apteekistamme varvasvälien kuivaamista helpottamaan esimerkiksi lampaanvillaa. 

Mills Lampaanvilla on erikoispuhdistettua villaa, joka imee kosteutta tehokkaasti ja estää ihon hautumista esimerkiksi varvasväleissä. Lampaanvillaa voi käyttää myös suojaamaan varpaiden ihoa kenkien aiheuttamilta hankaumilta. Se sopii myös varpaiden lämmikkeeksi. 

Kynsisienen hoito 

Kynsisilsa on yleensä helposti tunnistettavissa, mutta varmuuden vuoksi diagnoosi on hyvä varmistaa sieninäytteen avulla. Kynsisilsan voi sekoittaa esimerkiksi psoriasiksen kynsioireisiin. 

Kynsisilsa on harvinainen käsissä. Varpaiden kynsissä sitä on yleensä samaan aikaan kuin jalassa on jalkasilsa eli jalkasieni. Lapsilla silsaa on vain harvoin. 

Kynsisilsan hoito on helpompaa sormen kuin varpaiden kynsissä. Tärkeää on hakeutua lääkäriin oikean diagnoosin saamiseksi mahdollisimman pian. Etenkin varpaan kynsien kynsisilsan hoitojakso on pitkä, usein yli vuoden mittainen, ja mitä varhaisemmassa vaiheessa hoito aloitetaan, sen helpompaa se on. 

Varhaisessa vaiheessa todettu silsa voi parantua lääkekynsilakalla, jonka vaikuttava aine on amorolfiini tai siklopiroksi. 

Sienilääkkeenä käytetään yleensä terbinafiiria, sekä ulkoisesti että sisäisesti. Voit lukea lisää ihon sienitulehduksista täältä (Sieni- ja bakteeritulehdukset). 

Kynsisilsan hoitoa ei kannata aloittaa itsenäisesti, vaan diagnoosi on hyvä varmistaa ensin. 

Oireilevan ja kivuliaan syylän hoito

Syylät ovat ihmisen papilloomaviruksen aiheuttamia vaarattomia ihomuutoksia. Syylä on alkuun ihonvärinen ja muuttuu kasvaessaan karheaksi. Syyliä on yleensä käsissä ja jaloissa, joskus niitä tulee myös muuallekin ihoalueille. Syylät tarttuvat.

Syylät ovat yleisimpiä lapsilla ja nuorilla. Ne myös paranevat helpommin lapsuudessa kuin aikuisiällä. 

Jos syylä ei oireile mitenkään, sitä ei tarvitse hoitaa. Yleensä syylät häviävät itsestään ajan kanssa.

Syylät voivat olla myös kivuliaita. Jos syylä oireilee tai sitä haluaa hoitaa esteettisistä syistä, hoito onnistuu yleensä kotikonstein syylien hoitoon tarkoitetuilla itsehoitovalmisteilla. Paras teho on salisyylihappoa sisältävillä syylänhoitotuotteilla.

Löydät apteekistamme esimerkiksi trikloorietikkahappoa sisältävän Wartner Pen -syylänhoitokynän ja SyylEnd Original -liuoksen, jonka vaikuttava aine on muurahaishappo. Muurahaishappo nopeuttaa syylien paranemista.

Hoitoon on syytä hakeutua erityisesti, jos jalkapohjien syylät ovat kivuliaita ja haittaavat liikkumista. Lääkäri voi hoitaa syyliä nestetyppijäädytyksellä.