Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu ja värjäytymien poisto kotikonstein 

Hampaiden valkaisu kotona voidaan tehdä valkaisuaineilla (iWhite instant teeth whitening). Suuhygienisti voi valkaista hampaat myös laserilla. Hampaita valkaistaessa hampaissa ei saa olla reikiä eikä suussa ientulehdusta. Hampaiden värjäytymiä voi poistaa valkaisevilla hammastahnoilla (Yotuel All in One, Superwhite).

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 23

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 23

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu on yleistynyt viime vuosina. Hampaiden valkaisu voidaan tehdä valkaisuaineilla (iWhite) kotona tai suuhygienistin vastaanotolla. Suuhygienisti voi valkaista hampaat myös laserilla.

Ennen hampaiden valkaisua on tarkastutettava hampaiden ja suun terveys, sillä hampaita valkaistaessa ei saa olla reikiä eikä ientulehdusta. Hammasluun luonnollinen väri vaihtelee geeniperimän mukaan. Kiilteen paksuus vaikuttaa siihen, miten paljon tämä hampaan luonnollinen, kellertävä tai harmahtava väri näkyy.

Kiilteen heikentymisen lisäksi hampaiden väriin vaikuttavat tupakka, kahvi, punaviini ja kolajuomat. Hampaiden värjäytymiä voi poistaa valkaisevilla hammastahnoilla (Yotuel, Superwhite).

Ennen hampaiden valkaisua on tarkastutettava hampaiden ja suun terveys, sillä hampaita valkaistaessa ei saa olla reikiä eikä ientulehdusta. Hammaslääkärissä valkaisun tekee suuhygienisti joko laservalovalotekniikalla tai vetyperoksidilla. Kotikäyttöön tarkoitetut valkaisupaketit sisältävät vetyperoksidia. 

Hammasluun luonnollinen väri vaihtelee geeniperimän mukaan. Kiilteen paksuus vaikuttaa siihen, miten paljon tämä hampaan luonnollinen, kellertävä tai harmahtava väri näkyy. Myös kiilteen määrä riippuu perimästä, mutta kiilteeseen voi vaikuttaa lisäksi itse hyvällä suuhygienialla. 

Fluoripitoinen hammastahna edistää kiilteen kovettumista. Kiille vähenee kaikilla luonnollisesti iän myötä, ja hammasluun väri alkaa näkyä vahvemmin. 

Hampaiden värjäytymiä voi poistaa valkaisevilla hammastahnoilla (Yotuel, Superwhite). Hampaita värjäävät tyypillisesti tupakka, kahvi, punaviini ja kolajuomat. Lisäksi hampaiden väriin vaikuttavat kiillettä heikentävät ruoat ja juomat, kuten happamat virvoitusjuomat ja mehut. 

Saat apteekistamme hampaiden valkaisuun kotona erilaisia valmisteita. IWhite-tuotesarjasta löytyy varsinainen hampaiden valkaisuaine. Värjäytymiä poistavat hammastahnat eivät valkaise hampaita, mutta ne poistavat hampaan pinnalta tummentumia. 

Apteekkimme hammastahnat sisältävät fluoria, eivätkä ne vahingoita hammaskiillettä hankaamalla. Lisäksi saatavilla on värjäytymiä poistavia suuvesiä, kuten SB 12 White Suuvesi. 

Hampaiden värjäytymien poistaminen Yotuel-hammastahnoilla

Valkaisevat hammastahnat on tarkoitettu pinnallisten värjäytymien poistamiseen, eivätkä ne siis varsinaisesti valkaise hammasta. 

Valkaisevan hammastahnan teho ei saisi perustua hankaamiseen, sillä se kuluttaa pitkään käytettynä hampaan kiillettä. Hammastahnan hankaavuutta kuvataan RDA-luvulla. Lievä hankaavuus on hammastahnoissa, joiden RDA-luku on 0–70, keskinkertainen, kun tahnan luku on 70–100. Suositus on, että hammastahnan hankausluku olisi alle 100. 

Saat apteekistamme valkaisevat hammastahnat, joiden teho ei perustu hankaamiseen, vaan värjäytymiä poistaviin entsyymeihin.

Valkaisevan hammastahnan ainesosaluettelosta on hyvä tarkastaa, että se sisältää fluoria, sillä fluori edistää kiilteen kovettumista. Riittävä fluoripitoisuus aikuisen hammastahnassa on 1450 ppm fluoridia. 

Yotuelin valkaisevat hammastahnat poistavat hampaan pinnalta tummentumia hankaamatta hammaskiillettä. Esimerkiksi Yotuel All-In-One Wintergreen sisältää karbamidiperoksidia, fluoria, kalsiumia ja fosfaatteja. Tahnan hankausluku on 82, eli se on keskinkertaisesti hankaava ja suositustenmukainen. 

Yotuelin valkaisukynän vaikutusaineet ovat samat kuin hammastahnan. Sekin sisältää fluoria ja lisäksi ksylitolia. Tahnaa levitetään annostelukärjellä hampaille muutamia kertoja päivässä.  Valkaisukynää voi käyttää yhtäjaksoisesti neljän viikon ajan. 

Yotuelin tuotevalikoimassa on myös hampaiden valkaisussa auttava suuvesi, joka estää hammaskiven muodostumista. Suuvesi sisältää muun muassa ksylitolia. 

Superwhite Black Aktiivihiilihammastahnan teho perustuu aktiivihiileen. Hammastahna sisältää suosituksenmukaisen määrän fluoria. 

SB 12 White Suuvesi poistaa tahroja ja värjäytymiä hampaiden pinnalta. Suuveden vaikuttavia aineita ovat sinkkiasetaatti, klooriheksidiini, natriumfluoridi ja polyvinyylipyrrolidoni. Valmisteen ensisijainen tarkoitus on raikastaa hengitystä ja estää hampaiden reikiintymistä. Lisäksi SB 12 Suuvedellä on säännöllisesti käytettynä hampaita valkaiseva vaikutus. Tuote ei sisällä alkoholia.  

Hampaiden valkaisu iWhite-tuotesarjalla

Ennen hampaiden valkaisua on hyvä käydä hammaslääkärissä tarkastuttamassa hampaiden tilanne. Hampaita valkaistaessa ei saisi olla reikiä ja ikenien tulisi olla terveet. Hammaslääkärin kanssa voi samalla keskustella siitä, millainen valkaisu olisi paras vaihtoehto omille hampaille. 

Hampaat voidaan valkaista joko hammaslääkärissä tai kotikonstein. Valkaisun jälkeen on tärkeää välttää parin päivän ajan värjääviä ruokia ja juomia, koska hampaat ovat valkaisun jälkeen herkät värjäytymään.

IWhite Dark Stains on kotikäyttöön tarkoitettu valkaisutuote, joka sisältää hammasmuotit. Muotteihin on annosteltu valmiiksi sopiva määrä hampaiden valkaisugeeliä. 

IWhite-tuotesarjaan kuuluvat myös hampaiden valkaisuun tarkoitetut hammastahna ja suuvesi. Sekä iWhite-hammastahna että iWhite-suuvesi sisältävät fluoria.