Pahanhajuinen hengitys

Pahanhajuinen hengitys

Pahanhajuinen hengitys pois hyvällä suuhygienialla 

Pahanhajuinen hengitys eli halitoosi johtuu useimmiten huonosta suuhygieniasta. Syynä voi olla myös kuivan suun aiheuttamat ongelmat. Pahanhajuista hengitystä hoidetaan kotikonstein lisäämällä syljeneritystä sekä parantamalla suuhygieniaa antibakteerisilla suuvesillä (SB12). 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 30

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu
 1. Apteq suuvesi minttu 500 ml
  Tarjoushinta 9,16 € Normaalihinta 10,78 €
 2. BIOXTRA HAMMASTAHNA HELLÄVARAINEN KUIVALLE SUULLE 50 ML
  Tarjoushinta 6,71 € Normaalihinta 7,89 €
 3. Carmolis Yrttisuihke 30 ml
  Tarjoushinta 12,14 € Normaalihinta 14,28 €
 4. Concquer-suihke suun limakalvoille 30 ml
  Tarjoushinta 17,77 € Normaalihinta 20,90 €
 5. Flux Fresh Mint 2 mg/ml suuvesi 500 ml
  Tarjoushinta 9,35 € Normaalihinta 11,00 €
 6. Flux Original Coolmint 2mg/ml suuvesi 500 ml
  Tarjoushinta 8,42 € Normaalihinta 9,90 €
 7. LISTERINE ADVANCED WHITE MILDER TASTE SUUVESI 500 ML
  Tarjoushinta 7,11 € Normaalihinta 8,36 €
 8. LISTERINE FRESH GINGER&LIME MILDER TASTE SUUVESI 500 ML
  Tarjoushinta 7,11 € Normaalihinta 8,36 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

 1. LISTERINE TOTAL 500 ML
  Tarjoushinta 7,11 € Normaalihinta 8,36 €
 2. LISTERINE TOTAL CARE ZERO 500 ML
  Tarjoushinta 7,11 € Normaalihinta 8,36 €
 3. SALIVIN NORDIC FRESH 50 G
  Tarjoushinta 5,81 € Normaalihinta 6,84 €
 4. SALIVIN PEACH 50 G
  Tarjoushinta 5,81 € Normaalihinta 6,84 €
 5. SALIVIN RED FRUIT 50 G
  Tarjoushinta 5,81 € Normaalihinta 6,84 €
 6. SB12 BOOST EUCALYPTUS WHITE PURUKUMI 10 kpl
  Tarjoushinta 5,53 € Normaalihinta 6,50 €
 7. SB12 BOOST STRONG MINT PURUKUMI 10 kpl
  Tarjoushinta 5,53 € Normaalihinta 6,50 €
 8. SB12 DUO SUUVESI 250 ml
  Tarjoushinta 11,40 € Normaalihinta 13,41 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 30

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Mistä johtuu pahanhajuinen hengitys

Pahanhajuinen hengitys eli halitoosi johtuu useimmiten huonosta suuhygieniasta. Ensimmäinen askel pahanhajuisen hengityksen hoidossa onkin huolehtia suun terveydestä.

Kuiva suu voi aiheuttaa erityisiä ongelmia, sillä vähentynyt syljeneritys heikentää suun terveyttä, vaikka suuhygieniasta huolehtisi hyvin. Kuivasuinen tarvitsee syljeneritystä lisääviä syljenkorvikkeita, jotta myös pahanhajuinen hengitys vähenisi. Pahanhajuista hengitystä voi hoitaa apteekkimme syljeneritystä lisäävillä imeskelytableteilla (Reladent, SB12, Yotuel) sekä suuvesillä (Carmolis, Yotuel, SB12). Jos ongelma ei ratkea kotihoidolla, lääkärissä voidaan sulkea pois pahanhajuista hengitystä aiheuttavat suun, nielun ja nenän tulehdukset. 

Toisin kuin usein ajatellaan pahanhajuisen hengityksen syynä ei siis ole vatsan toiminta. Haju voi kyllä johtua ruoka- tai nautintoaineista (valkosipuli, tupakka, alkoholi), mutta yleensä syynä pahaan hajuun on jokin suun terveyden pulma, kuten suun tulehdus.

Pahanhajuinen hengitys voi johtua myös nielurisoihin kertyvistä niin sanotuista propuista, jotka kulkeutuvat takaisin suuhun. Myös suun kuivuminen aiheuttaa pahanhajuista hengitystä. Lapsilla pahanhajuinen hengitys voi johtua lisäksi suurentuneesta kitarisasta. 

Pahanhajuinen hengitys on yleinen, jopa joka toisen ihmisen harmina oleva vaiva. Siihen voi vaikuttaa tehokkaimmin huolehtimalla hyvästä suuhygieniasta, eli hampaiden harjauksesta ja hammasvälien sekä kielen puhdistuksesta. 

Kuivasuisen on huolehdittava lisäksi suun kostutuksesta ja riittävästä syljenerityksestä. Tässä auttavat esimerkiksi apteekkimme syljenkorvikkeet, ksylitolipurukumi ja imeskelytabletit (Reladent, SB12, Yotuel). Kuiva suu voi johtua lääkkeiden sivuvaikutuksista, mutta lääkkeitä ei tule jättää sen vuoksi pois ilman lääkärin ohjeistusta. Voit lukea lisää kuivan suun syistä ja sen hoidosta täältä (Suu ja hampaat, Kuiva suu).

Jos suun kuivumista aiheuttaa suuhengitys esimerkiksi yöaikaan, on hyvä selvittää, mistä suuhengitys johtuu. Joskus ongelma ratkeaa nenän tukkoisuutta vähentävillä nenätipoilla. Voit lukea lisää tukkoisen nenän hoidosta täältä (Silmät, korvat, nenä, Nenä). Suuhengitys voi johtua myös nenänielun ahtaasta rakenteesta. 

Pahaa hajua aiheuttavat myös esimerkiksi tupakointi, alkoholi ja valkosipuli. Näissä tapauksissa pahaan hajuun on halutessaan helppo vaikuttaa jättämällä hajua aiheuttavat ruoka- ja nautintoaineet pois käytöstä. Myös proteiinipitoinen ruokavalio voi lisätä pahanhajuista hengitystä. 

Pahanhajuisen hengityksen hoitona on siis ensisijaisesti hyvästä suuhygieniasta huolehtiminen sekä pahaa hajua aiheuttavien ruokien ja nautintoaineiden välttäminen. Saat apteekistamme pahanhajuisen hengityksen hoitoon tarkoitetut suuvedet, imeskelytabletit, purukumit ja hammastahnat.

Pahanhajuiseen hengitykseen SB12 -suuvedet ja -purukumit

Löydät apteekistamme pahanhajuisen hengityksen hoitoon tarkoitetut hammastahnat, suuvedet ja -suihkeet sekä imeskelytabletit ja purukumit. 

Imeskelytablettien ja purukumin teho perustuu erityisesti syljenerityksen lisäämiseen. Sylki vaikuttaa suun terveyteen, ja erityisesti kuivasuisella syljenerityksen lisääminen vähentää tehokkaasti myös pahanhajuista hengitystä. Saat apteekistamme Reladent- ja Yotuel-imeskelytabletit sekä SB12-purukumit.

Hammastahnoista löytyy tahnat kuivasuisille (Bioxtra) sekä erikseen pahanhajuisen hengityksen hoitoon tarkoitettu SB12-hammastahna, jossa on korkean fluoripitoisuuden lisäksi sinkkiasetaattia ja ksylitolia. 

Antimikrobiset suuvedet vähentävät plakin määrää hampaissa ja edistävät suun terveyttä. Kevyitä, alkoholittomia antimikrobisia suuvesiä voi käyttää tarvittaessa myös päivittäin. Antimikrobiset suuvedet auttavat etenkin kuivasuisen suuhygieniassa, kun syljeneritys on vähentynyt. Liian voimakkaita suuvesiä ei kuitenkaan tule käyttää jatkuvasti. 

SB12-suuvedet sisältävät sinkkiasetaattia ja klooriheksidiiniä. SB12-suuvettä on saatavilla sekä alkoholillisena että alkoholittomana. Alkoholittomat suuvedet sopivat myös raskaana oleville ja imettäville. 

Klooriheksidiiniä käytetään aina vain hammaslääkärin määräyksestä. Hoitokuurin aikana hampaat puhdistetaan ilman hammastahnaa. Klooriheksidiinisuuveden tiedetään olevan haitallista hampaille, jos ongelmana on kariesbakteerin aiheuttama hampaiden reikiintyminen. 

Amiinifluoridia ja tinafluoridia sisältävät suuvedet ehkäisevät etenkin ientulehdusta ja voivat auttaa siitä johtuvan pahanhajuisen hengityksen hoidossa. Nämä suuvedet sisältävät alkoholia, minkä vuoksi ne on tarkoitettu vain aikuisten käyttöön. 

Eteerisiä öljyjä (eukalyptoli, mentoli) sisältävät suuvedet vähentävät bakteerin kasvua suussa. Näitäkin suuvesiä voi kokeilla pahanhajuisen hengityksen kotihoidossa. Löydät apteekistamme eteerisiä öljyjä sisältävän Carmolis-yrttisuihkeen sekä Yotuel Breath -suusuihkeen. 

Jos pahanhajuinen hengitys ei helpota kotikonstein, on hyvä hakeutua lääkärin ja hammaslääkärin vastaanotolle. Siellä on mahdollista sulkea pois esimerkiksi suun tai nenän ja nielun tulehdukset, jotka voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä.