Ksylitoli - Ksylitolitabletit

Ksylitoli - Ksylitolitabletit

Ksylitoli ehkäisee ja korjaa hampaiden vaurioita

Ksylitolivalmisteet ehkäisevät hampaiden reikiintymistä. Ksylitoli vähentää plakin määrää ja sen tarttuvuutta hampaiden pinnalle. Viimeisimpien tutkimusten mukaan ksylitolin säännöllinen käyttö myös korjaa jo syntyneitä kiillevaurioita.

View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Ksylitolivalmisteet

Ksylitolivalmisteet ovat tärkeä osa suuhygieniaa. Ksylitolivalmisteet ehkäisevät hampaiden reikiintymistä. Ksylitoli on makeutusaine, jota voidaan käyttää korvaamaan sokeria. Kariesta aiheuttavat suun mutans-streptokokki-bakteerin eivät pysty käyttämään ksylitolia ravinnokseen kuten sokeria. Ksylitolivalmisteet myös vähentävät plakin määrää ja sen tarttuvuutta hampaiden pinnalle. Viimeisimpien tutkimusten mukaan ksylitolin säännöllinen käyttö ei pelkästään ehkäise reikiintymistä vaan myös korjaa jo syntyneitä kiillevaurioita. Suositeltu päivittäisannos on 5 mg ksylitolia päivässä. Sen saa esimerkiksi kuudesta ksylitolipurkasta tai kahdeksasta imeskelypastillista. Täysksylitoli on tehokkain ksylitolivalmiste, mutta pienikin määrä ksylitolia parantaa suun terveyttä. 

Hampaat tulee harjata aamuin illoin fluoripitoisella hammastahnalla. Hammasvälit on hyvä putsata päivittäin. Lisäksi hyvään suuhygieniaan kuuluvat säännöllinen ateriarytmi, riittävä veden juominen sekä liiallisen sokeripitoisten tai happamien mehujen ja virvoitusjuomien käytön välttäminen.

Ksylitoli on makeutusaine, jota voidaan käyttää korvaamaan sokeria. Sitä on vähäisiä määriä esimerkiksi marjoissa ja hedelmissä ja myös ihmisen oma aineenvaihdunta tuottaa ksylitolia. 

Ksylitolivalmisteiden raaka-aine saadaan nykyään ulkomaisesta maissista ja pyökistä. Alun perin ksylitolin lähteenä oli kotimainen koivun kuituaine, jota saatiin selluloosan valmistuksen sivutuotteena. 

Ksylitolipastillit (Täysksylitolipastilli) edistävät suun terveyttä 

Ksylitolivalmisteet edistävät suun terveyttä monipuolisesti. Säännöllisellä ksylitolin käytöllä on todettu myös muita terveysvaikutuksia, kuten lapsen äkillisen välikorvatulehduksen riskin väheneminen. 

Ksylitolin teho perustuu siihen, että kariesta aiheuttavat bakteerit eivät pysty käyttämään sitä ravinnokseen samalla tavoin kuin sokeria. Ksylitoli siis ehkäisee reikiintymistä aiheuttavien kariesbakteerien kasvua suussa. Lisäksi ksylitoli vähentää plakin määrää ja sen tarttuvuutta hampaiden pinnalle. 

Viimeisimpien tutkimusten mukaan ksylitolin säännöllinen käyttö ei pelkästään ehkäise reikiintymistä vaan myös korjaa jo syntyneitä kiillevaurioita. 

Ksylitoli vaikuttaa suun terveyteen myös vähentämällä suun kuivuutta. Kun syljeneritys on vähentynyt, myös kariesbakteerien määrä suussa lisääntyy. Erityisesti ihmisten, joiden suu kuivuu herkästi, on hyvä ottaa ksylitolivalmisteet osaksi arkea. Voit lukea lisää suun kuivumisesta ja kuivan suun hoidosta täältä (Suu ja hampaat, Kuiva suu). 

On myös osoitettu, että pikkulasten äitien säännöllinen täysksylitolipurukumin syönti vähentää reikiintymistä aiheuttavan mutans-streptokokki-bakteerin (karieksen) siirtymistä äidiltä lapselle.

Ksylitolivalmisteet sopivat lähes kaikille ihmisille. Niiden ainoa haittavaikutus on ripuli, jota voi ilmetä suurien ksylitoliannosten syömisen jälkeen. 

Suositeltu päivittäisannos on 5 mg ksylitolia päivässä. Sen saa esimerkiksi kuudesta ksylitolipurkasta tai kahdeksasta imeskelypastillista. Käyttökertoja tulisi olla 3–5 päivässä. Parhaimman tehon saa täysksylitolivalmisteista, mutta pienikin ksylitolimäärä parantaa suun terveyttä. 

Apteekkimme Täysksylitolipastillit on makeutettu 100 prosenttisesti ksylitolilla. Ne sopivat koko perheen päivittäiseen käyttöön. Suositeltu ksylitolin päiväannos, 5 grammaa ksylitolia, täyttyy nauttimalla yhdeksän pastillia. 

Täysksylitolipastilleja on saatavilla banaanin, marjan ja päärynän makuisina. Apteekkimme Täysksylitolipastillit ovat kotimainen, Hämeenlinnassa valmistettu Avainlipputuote.