Kromi

Kromi on ihmiselle välttämätön hivenaine

Kromi on ihmiselle välttämätön hivenaine. Sen lähteitä ovat esimerkiksi maksa ja hiiva. Kromin puutos on hyvin harvinainen. Kromin sanotaan hillitsevän makean himoa ja sitä kautta se voisi auttaa tukemaan laihduttamisessa.

View as Ruudukko Luettelo

3 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
  1. bertils Kromi 100 tabl
    Tarjoushinta 8,83 € Normaalihinta 10,39 €
  2. bertils Kromi 200 tabl
    Tarjoushinta 12,94 € Normaalihinta 15,22 €
  3. Super Kromi 120 TABL
    Tarjoushinta 10,29 € Normaalihinta 12,10 €
View as Ruudukko Luettelo

3 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Kromi

Kromi on ihmiselle välttämätön hivenaine, jota tarvitaan esimerkiksi sokeriaineenvaihdunnan säätelyyn. 

Kromin lähteitä ovat muun muassa hunaja, maksa ja täysjyväviljat. Kromia on myös hiivassa.

Suomessa ei ole annettu virallista saantisuositusta kromille. Kromin puutos on hyvin harvinainen, sillä kromia saadaan yleensä riittävästi monipuolisesta, terveellisestä ravinnosta. 

Kromilisää voidaan tarvita imeytymishäiriöiden takia esimerkiksi huonokuntoisilla ikäihmisillä tai diabetesta sairastavilla.  

Kromin sanotaan hillitsevän makean himoa ja sitä kautta se voisi auttaa tukemaan laihduttamisessa. Kromi voi kuitenkin aiheuttaa liiallisesti nautittuna allergisia oireita ja syöpää. Suurina annoksina se on myrkyllistä ja vaarantaa munuaisten toiminnan. 

Bertil´s ja Bioteekki – kromivalmisteet 

Bertil´s Kromi -tabletit sisältävät 50 µg kromia. Vuorokausiannos on yksi tabletti, eikä sitä saa ylittää. Kromitabletit eivät sisällä gluteenia, laktoosia, hiivaa, sokeria eivätkä eläinperäisiä ainesosia. Bertil´s kromitabletit myydään 100 ja 200 kappaleen pakkauksissa. 

Bioteekin Super Kromi sisältää 125 µg kromia. Annostusohje on yksi tabletti päivässä, eikä sitä saa ylittää. Tabletit ovat laktoosittomia, maidottomia, gluteenittomia ja liivatteettomia. Ne eivät sisällä myöskään eläinperäisiä ainesosia.