Verenpainemittarit ja mansetit

Mittaa verenpaine luotettavilla verenpainemittareilla

Verenpainemittarin laatu on tärkeä asia luotettavan mittaustuloksen saamiseksi. Löydät täältä apteekkimme valikoimiin kuuluvat OMRONin ja Apteqin verenpainemittarit. 

View as Ruudukko Luettelo

15 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

15 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Verenpaineen mittaaminen

Verenpaineen mittaamisessa on tärkeä huolehtia oikeasta mittaustavasta. Verenpainemittari on tärkeä apuväline verenpainetaudin hoitotasapainon seuraamisessa ja monet verenpainemittarit tunnistavat alkavan verenpainetaudin jo varhaisessa vaiheessa. 

Verenpainemittarin laatu on tärkeä asia luotettavan mittaustuloksen saamiseksi. Lisäksi verenpaineen mittaustuloksiin vaikuttavat mittausolosuhteet sekä mittaustapa. Verenpaine vaihtelee paljon eri tilanteissa, siksi mittaustilanteessa on tärkeä noudattaa annettuja ohjeita. Verenpaineen mittaaminen kotona on tärkeä osa verenpainetaudin hoidon seurantaa. Verenpainetautia sairastava saa ohjeet verenpaineen kotiseurantaan lääkäriltään tai hoitajaltaan. Myös apteekkimme henkilökunta neuvoo verenpainemittarin käytössä. Monet apteekkimme verenpainemittarit tunnistavat myös alkavan verenpainetaudin varhaisessa vaiheessa. 

Verenpaineen mittaustuloksiin vaikuttavat mittarin lisäksi mittausolosuhteet sekä mittaustapa. Verenpaine vaihtelee paljon eri tilanteissa, siksi mittaustilanteessa on tärkeä noudattaa annettuja ohjeita. 

Verenpaineen mittaaminen kotona on tärkeä osa verenpaineen seurantaa. Verenpainetautia sairastava saa ohjeet verenpainemittarin käyttöön hoitotaholtaan. Myös apteekkimme henkilökunta neuvoo mittareiden käytössä ja oikeanlaisessa mittaustavassa. 

Monet verenpainemittarit tunnistavat alkavan verenpainetaudin jo varhaisessa vaiheessa. 

Verenpaineen nousua voi ehkäistä terveillä elintavoilla

Verenpaine on normaali, kun se on alle 130/85 mmHg. Kohonneista arvoista puhutaan, kun paine on 140/90 tai enemmän.

Verenpaine kohoaa useimmilla ihmisillä keski-iässä. Ensimmäisenä nousee alapaine, vanhemmalla iällä ja hiukan eri syistä yläpaine. Suomessa noin miljoona ihmistä käyttää säännöllisesti verenpainelääkkeitä.

Kohonnut verenpaine ei yleensä tunnu mitenkään. Se kuitenkin vahingoittaa valtimoita ja rasittaa sydäntä. Pitkällä aikavälillä kohonnut verenpaine voi aiheuttaa sydämen vajaatoiminnan, sydäninfarktin tai aivohalvauksen. 

Verenpaineen aiheuttamien sairauksien riski kasvaa merkittävästi, jos ihmisellä on korkean verenpaineen lisäksi korkea veren kolesteroli, diabetes, tai jos hän tupakoi. 

Verenpaine kohoaa joidenkin sairauksien, esimerkiksi munuaissairauksien, takia. Kohonnut verenpaine on kuitenkin vain viidessä prosentissa tapauksista jonkin sairauden aiheuttama. 

Verenpaineen iän myötä tapahtuvaan nousuun voi vaikuttaa itse terveillä elämäntavoilla ja stressittömällä elämällä. 

Tärkeintä verenpaineen kohoamisen välttämiseksi on lopettaa tupakointi (Tupakoinnin lopettaminen), käyttää alkoholia vain vähän, pysytellä normaalipainoisena ja lisätä liikunnan määrää sekä välttää liiallista suolan ja lakritsituotteiden käyttöä. 

Myös tulehduskipulääkkeiden runsas käyttö sekä ehkäisypillerit ja vaihdevuosien hormonihoito voivat nostaa verenpainetta. 

Voit lukea lisää verenpainetaudista sekä sydän- ja verenkiertohäiriöistä täältä (Sydän ja verenkierto). 

Näin mittaat verenpaineen kotona verenpainemittarilla

Verenpainemittarilla tehdyt kotimittaukset ovat tärkeä osa verenpainetaudin seurantaa. Saat apteekistamme luotettavat ja tarkat automaattiset olkavarsiverenpainemittarit. Osa mittareista tunnistaa alkavan verenpainetaudin varhaisessa vaiheessa. 

Koska verenpaine vaihtelee herkästi, on ennen verenpaineen mittaamista tärkeää välttää tupakointia, raskasta liikuntaa ja kofeiinipitoisia juomia. 

Verenpaine mitataan yleensä istuen pöydän ääressä. Vaatteet eivät saa kiristää ja mittauskäsi pidetään rentona pöydällä. Olkavarren ympäri kiedottavan mansetin on oltava oikean kokoinen ja sen on asetuttava hyvin olkavarren ympärille. Monet apteekkimme verenpainemittareista ilmoittavat, mikäli mansetti on asetettu väärin. 

Kun mansetti on kiinnitetty olkavarteen, odotetaan hetki, jotta olo tuntuu rentoutuneelta. Mittauksen aikana ei saa tehdä mitään, ei edes lukea tai puhua. Verenpaine mitataan aina kaksi kertaa peräkkäin ja molemmat tulokset kirjataan ylös. Lisäksi kirjataan ylös sydämen syke. Useimmat verenpainemittarimme sisältävät muistin, johon voi tallettaa mittaustulokset. 

OMRONin ja Apteqin luotettavat verenpainemittarit ja mansetit

Apteekkimme kaikki verenpainemittarit ovat luotettavia ja antavat tarkat mittaustulokset. Eri mittareilla on hiukan erilaisia ominaisuuksia, joihin voit tutustua tässä esittelyssä. Voit myös kysyä neuvoa sinulle, perheellesi tai omaisellesi sopivan verenpainemittarin valinnassa apteekkimme henkilökunnalta. 

Apteq Q3 -olkavarsiverenpainemittari on laadukas ja tarkka automaattinen verenpainemittari. Sitä voi käyttää koko perheen verenpaineen mittauksessa, sillä olkavarteen ei kohdistu epämukavan voimakasta puristusta. 

Apteq Q3 -verenpainemittari ilmoittaa mittauksen yhteydessä epäsäännöllisestä sykkeestä ja mittausta mahdollisesti häirinneistä kehon liikkeistä. Se näyttää myös verenpainetaudin riskiasteen ja tallentaa 90 edellistä mittausta. Pakkauksen mukana tulee suuri, universal-kokoinen mansetti (24-40cm), kantolaukku, vaihdettavat paristot (3xAAA), käyttöohje sekä verkkolaite.

Apteq Q5 -verenpainemittari on uudenlainen automaattinen olkavarsiverenpainemittari, joka tunnistaa rytmihäiriön (PARR-toiminto). Mittari erottelee lisäksi eteisvärinän (AFib) ja lisälyönnin (PC). 

Apteq Q5 -verenpainemittari tunnistaa alkavan verenpainetaudin ja rytmihäiriön riskin varhaisessa vaiheessa. Pakkauksen mukana tulevat suuri, universal mansetti (koko 24-40 cm), kantolaukku, vaihdettavat paristot (4xAA), käyttöohje sekä verkkolaite. 

OMRON M2 -verenpainemittarissa on selkeä graafinen näyttö, joka kertoo, onko mittaustulos suositusarvojen mukainen. Siinä on 21 muistipaikkaa ja se ilmoittaa epäsäännöllisestä sykkeestä. Lisäksi Omronin M2-verenpainemittari ilmoittaa, onko mansetti kiinnitetty oikein, ja onko mittaus onnistunut oikealla tavalla. 

OMRON M3 Comfort -verenpainemittari (uusi malli) sisältää kahden eri käyttäjän muistin. Molempiin muistipaikkoihin mahtuu 60 mittaustulosta. Mittari on suunniteltu erityisesti raskaana oleville ja ihmisille, joilla on diabetes. 

OMRON M3 -mittarissa on epäsäännöllisen sykkeen tunnistin, verenpainetason ilmaisin sekä LED-valo, joka kertoo, onko mansetti kiinnitetty oikein. Pakkauksen mukana tulee OMRON Intelli Wrap muotoiltu M–L-koon mansetti (22–42 cm) 

OMRON M6 Comfort -verenpainemittari sisältää kahden käyttäjän muistin, jossa molempiin muistipaikkoihin mahtuu 100 mittaustulosta. Mittari ilmoittaa, onko mittaustulos suositusarvojen sisällä ja kertoo epäsäännöllisen sykkeen.

OMRON M6 Comfort -verenpainemittarissa on selkeä näyttö ja se ilmoittaa, jos mansetti ei ole asetettu oikein. Lisäksi OMRON M6 kertoo vain onnistuneet verenpaineen mittaustulokset.