Hygienia ja herkän ihon puhdistus

Hygienia ja herkän ihon puhdistus

Kuivaa ja herkkää ihoa pestään pesuvoiteilla ja -öljyillä  

Hygieniasta huolehtiminen ja ihon puhdistus ovat tärkeä osa koko vartalon ihon hyvinvointia. Löydät täältä apteekkimme kosteus- ja hoitovoiteet sekä pesunesteet koko vartalon iholle. Herkän ja kuivan ihon hoidossa pesunesteeksi on hyvä valita öljymäinen pesuaine (Ceralan) tai saippuaton suihkugeeli (Bioderma Atoderm).

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 130

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 130

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Ihon voi pestä myös perusvoiteella. Ihokarvoja poistettaessa on erityisen tärkeää huolehtia ihon puhtaudesta. Hyvä hygienia estää ihon bakteerien aiheuttamaa karvatupentulehdusta. Tulehduksesta johtuvia punaisia näppylöitä tulee erityisesti intiimialueen ohuelle iholle. RFSU:n Intim Easy Shave -geeli pehmentää ihoa ja helpottaa ihokarvojen poistoa... 

Hygienia ja herkän ihon puhdistus

Hygienia, ihon puhdistus ja käsien pesu ovat tärkeä osa koko vartalon ihon hyvinvointia. Löydät täältä apteekkimme kosteus- ja hoitovoiteet sekä pesunesteet koko vartalon iholle. 

Herkän ja kuivan ihon hoidossa pesunesteeksi on hyvä valita öljymäinen pesuaine (Ceralan) tai saippuaton suihkugeeli (Bioderma Atoderm). Atooppisen ja kuivan ihon voi pestä myös perusvoiteella. Lisäksi koko vartalon iho rasvataan perusvoiteella päivittäin tai kahdesti päivässä.

Hygienian merkitys on erityisen tärkeä ihokarvoja poistettaessa. Iholle jääneet bakteerit voivat aiheuttaa karvatupentulehduksen sheivatulle alueelle. Intiimialueiden ohuelle iholle näitä karvatuppien tulehduksesta johtuvia punaisia näppylöitä tulee kaikkein herkimmin. 

Ihokarvojen poistoon löydät apteekistamme RFSU:n hellävaraisen Intim Easy Shave -geelin, joka pehmentää ihoa ja helpottaa ihokarvojen poistoa. RFSU Intim Cooling Balm -voidetta levitetään iholle karvojen poiston jälkeen. Voide vähentää ihon ärsytystä ja lievittää karvatuppien tulehdusta.

Karvatupentulehdus tulee herkimmin intiimialueen ohuelle iholle. Karvatupin tulehdusta voi ehkäistä pesemällä ihoalue ennen karvojen poistoa ja ajelemalla karvat myötäkarvaan. Ihon kevyt desinfiointi ajelun jälkeen voi myös vähentää tulehdusta. 

Löydät täältä myös apteekkimme pumpulipuikot. Ainu Pumpulipuikot ovat nukkaamatonta puuvillaa ja ne pitävät hyvin muotonsa. Pumpulipuikkoja käytetään esimerkiksi navan puhdistamiseen ja haavojen hoitoon. Korvien puhdistamiseen pumpulipuikkoja ei saa käyttää. Jos korvassa on vahaa, vanupuikko työntää vaikkua syvemmälle korvaan ja korva voi mennä kokonaan tukkoon. 

Voit lukea lisää korvien hoidosta ja puhdistuksesta täältä (Korvien puhdistus ja hoito).

Hellävaraiset pesunesteet ja kylpytuotteet ACO, CeraVe

Löydät apteekistamme erittäin herkälle iholle sopivat pesunesteet ja kylpytuotteet kaikenikäisille. Valikoimastamme löytyy useita pesunesteitä, jotka on suunniteltu erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Kuiva iho on hyvä pestä saippuattomalla pesunesteellä. Pesuun voi käyttää myös pesuöljyä tai -voidetta. 

Esimerkiksi ACO Body Caring Shower Oil on kaikille ihotyypeille sopiva kosteuttava pesuöljy. Hajusteeton öljy puhdistaa ihon, mutta ei kuivata sitä. ACO:n valikoimiin kuuluu myös Body Shower Cream Moist, jossa on mieto tuoksu. 

CeraVen Hydrating Cleanser sisältää keramidia ja hyaluronihappoa. Se sopii sekä normaalille että kuivalle iholle ja koko perheen ihon puhdistukseen. Keramidi ja hyaluronihappo vahvistaa ihoa ja suojaa ihoa.

Bioderma Atoderm Suihkugeeli on suunniteltu erityisesti herkälle ja kuivalle iholle. Saippuaton hyaluronihappoa sisältävä geeli sopii koko koko perheelle.

Ceralan pesuöljyn koostumus on voidemainen. Hajusteeton pesuöljy sopii sekä normaalille että kuivalle ja atooppiselle iholle.

Lipikar Syndet AP+ suihkuvoide on tarkoitettu erittäin kuivan, ärtyneen, atooppisen tai erittäin herkän ihon hoitoon. Pesuvoide vähentää ihon kuivuudesta johtuvaa kutinaa ja pitää ihosi kosteutettuna. Pesuvoide on hajusteeton ja se sopii myös vauvojen ihon hoitoon. Pesun jälkeen ihon voi voidella LIPIKAR BAUME AP+ -voiteella. 

Saat apteekistamme myös Urtekramin luomupesunesteet. 

TENA ProSkin -pesuvoidetta ei tarvitse huuhdella vedellä

TENA ProSkin Wash Cream Pesuvoidetta ei tarvitse huuhdella pesun jälkeen pois vedellä. Voide on suunniteltu koko vartalon ihon puhdistukseen, mutta sitä voi käyttää myös inkontinenssituotetta vaihdettaessa. Voide sekä puhdistaa että suojaa ja kosteuttaa ihoa ja ehkäisee myös hajuja. 

Tena Soft Wipe -pesulappuja voi käyttää joko vedellä kostutettuna tai TENA ProSkin Wash Cream Pesuvoiteen kanssa. Pesulaput on valmistettu pehmeästä nukkaamattomasta materiaalista.

TENA ProSkin Kosteat pyyhkeet ovat aikuisille tarkoitettuja kosteuspyyhkeitä. Ne puhdistavat ja kosteuttavat herkkää ihoa. Suurikokoinen kosteuspyyhe sopii hyvin intiimialueen puhdistamiseen esimerkiksi inkontinenssituotteen vaihdon yhteydessä. Kosteuspyyhkeitä voi käyttää tarvittaessa myös koko vartalon puhdistukseen veden ja saippuan sijaan. 

Saat apteekistamme myös Tenan muovitetut ja muovittamattomat Tena Proskin Wash Gloves -pesukintaat.

Koko vartalon kosteus- ja hoitovoiteet Avène, Linola

Löydät apteekistamme koko vartalon ihonhoitoon tarkoitetut kosteus- ja hoitovoiteet. Vartalon iho rasvataan kerran tai kahdesti päivässä. Monet apteekkimme voiteista ovat hajusteettomia eivätkä sisällä säilöntä- tai väriaineita. Nämä voiteet sopivat erityisen hyvin herkän, kuivan tai atooppisen ihon päivittäiseen hoitoon.

Avène XeraCalm A.D Lipid-replenishing Balm on erittäin kuivalle ja kutisevalle tai atooppiselle iholle suunniteltu hoitovoide, jolla on Allergia-, iho- ja astmaliiton allergiatunnus. Voide on säilöntä- ja väriaineeton, hajusteeton ja parabeeniton ja se sopii myös vauvojen ihon hoitoon.

Bepanthol Ultra Pro Lotion on miedosti hajustettu kuivalle iholle suunniteltu voide. Se sisältää muun muassa glyseriiniä, dekspantenolia ja E-vitamiinia. Voiteen rasvapitoisuus on 27 %. 

Ceraderm Ihoöljy sopii koko vartalon ihon hoitoon, myös intiimialueille. Öljy on hajusteeton, eikä sisällä säilöntä- tai väriaineita. 

Decubal Body Lotion on erittäin kuivan ihon hoitoon suunniteltu öljy. Se sopii myös pesuvoiteeksi kuivaihoiselle tai hoitamaan rasittunutta ihoa auringonoton jälkeen. 

Linola Ihoemulsio on tarkoitettu erittäin kuivan ja rasittuneen ihon päivittäiseen hoitoon. Voide levittyy helposti ja lievittää ihon kireyden ja kutinan tunnetta. Sen rasvapitoisuus on 26 %.   

It'S SKIN Hyaluronic Acid -ihonhoitosarjaan kuuluvat kosteuttavat voiteet sisältävät muun muassa hyaluronihappoa ja pantenolia.