Urheiluteipit

Urheiluteippi ennaltaehkäisee ja hoitaa urheiluvammoja

Urheiluteippejä on olemassa kahdenlaisia: perinteinen jäykkä urheiluteippi (Leukotape Classic -urheiluteippi) ja joustava, venyvä kinesioteippi (Decem Pharma -kinesioteipit). 

View as Ruudukko Luettelo

9 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
 1. CURETAPE KINESIOTEIPPI BEIGE 5MX5CM 1 KPL
  Tarjoushinta 15,95 € Normaalihinta 18,77 €
 2. Pharmacare kinesioteippi 2,5cmx5m beige X1 rll
  Tarjoushinta 8,29 € Normaalihinta 9,75 €
 3. Pharmacare kinesioteippi 5cmx5m beige X1 rll
  Tarjoushinta 13,82 € Normaalihinta 16,26 €
 4. Pharmacare kinesioteippi 5cmx5m musta X1 rll
  Tarjoushinta 13,82 € Normaalihinta 16,26 €
 5. Pharmacare kinesioteippi 5cmx5m pinkki X1 rll
  Tarjoushinta 13,82 € Normaalihinta 16,26 €
 6. Pharmacare Urheiluteippi 2,5cmx10m X1 rll
  Tarjoushinta 5,81 € Normaalihinta 6,84 €
 7. Pharmacare Urheiluteippi 3,8cmx5m X1 rll
  Tarjoushinta 9,69 € Normaalihinta 11,40 €
 8. URHEILUTEIPPI RUSKEA 5CMx10M X1 KPL
  Tarjoushinta 7,29 € Normaalihinta 8,58 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

 1. URHEILUTEIPPI RUSKEA STRONG 3,8CMX10M X1 rulla
  Tarjoushinta 5,52 € Normaalihinta 6,49 €
View as Ruudukko Luettelo

9 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Urheiluteippi soveltuu olka- ja kyynärpään, ranteen, sormien, selän ja lantion sekä polven ja nilkan ennaltaehkäisevään tukemiseen. Teippausta voidaan käyttää myös osana urheiluvammojen hoitoa, mutta ei vakavien vammojen tai murtumien hoidossa. 

Perinteistä urheiluteippausta käytetään esimerkiksi ennaltaehkäisemään urheiluvammoja kovan suorituksen aikana. Teippauksen tehtävänä on tukea niveltä ja rajoittaa sen liikettä. Esimerkiksi koripalloilijan nilkka voidaan teipata pelin ajaksi. 

Urheiluteippiä voidaan käyttää myös hoitokeinona. Esimerkiksi revähdyksen jälkeen teippauksella voidaan estää liikkeet, jotka aiheuttaisivat kipua. 

Teippauksen tekeminen vaatii aina ammattitaitoa, sillä esimerkiksi liian kireä teippaus voi haitata normaalia verenkiertoa. Urheiluvammojen kohdalla teippaajan on tunnettava myös teipattavan alueen anatomia ja asiakkaan vamman diagnoosi. Oikein tehtynä urheiluteippauksella ei ole haittavaikutuksia.

Urheiluteippiä voi käyttää vain ehjällä ihoalueella. Allergisen ihon kohdalla on hyvä varmistua etukäteen, ettei teippi aiheuta ihon ärsytysoireita. 

Kinesioteippi eli joustava urheiluteippi hoitaa ja aktivoi

Kinesioteippi on joustavaa urheiluteippiä, jolla voidaan tehdä niin sanottuja kinesioteippauksia. Hoitava teippausmenetelmä on kehitetty Japanissa ja sen vaikutus perustuu lymfa- ja verenkierron edistämiseen. 

Kinesioteippauksen vaikutus on sensorinen eli ihon aistimukseen ja tuntoon perustuva. Kinesioteipeillä voidaan esimerkiksi rentouttaa tai aktivoida lihaksia. Urheiluteippaus tehdään yleensä muutamaksi tunniksi kerrallaan, mutta kinesioteippausta pidetään paikallaan useamman vuorokauden ajan.

Kinesioteippausta käytetään Suomessa fysioterapian hoitomuotona tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa. Kinesioteippauksella voidaan lievittää nivelten tai lihasten kiputiloja, ohjata esimerkiksi polven tai nilkan oikeaa liikettä sekä korjata virheasentoja.

Akuutin kiputilan tai urheiluvamman hoidossa kinesioteipillä voidaan myös rauhoittaa kudosärsytystä ja vähentää kipualueen turvotusta. Teippaus vähentää samalla myös kipukohtaan kohdistuvaa kuormitusta. 

Fysioterapiassa kinesioteippaus perustuu aina fysioterapeutin hankkimiin esitietoihin asiakkaan tilanteesta. Teippausta tekevän on tiedettävä asiakkaan vamman tai oireilun diagnoosi. Kinesioteippauksen tarpeellisuuteen ja teippaustapaan vaikuttavat muun muassa, mitkä kudokset ovat vahingoittuneet, millaista tukea tarvitaan ja mitä liikettä olisi syytä rajoittaa. 

Kinesioteippauksen hoitotehoa ei voi etukäteen ennustaa, sillä vaikutukset ovat yksilöllisiä. Koska ammattilaisen tekemällä ja oikein toteutetulla teippauksella ei kuitenkaan ole haittavaikutuksia, teippausta voi huoletta kokeilla. 

Pidempiaikaista hoitoa vaativissa tilanteissa kinesioteippauksen voi opetella tekemään fysioterapeutin ohjeistamana myös itse esimerkiksi polveen tai nilkkaan.

Apteekissamme myytävä Kinesioteippi Teippaamo Sininen on perinteinen pitkittäissuuntaan elastinen teippi. Kinesioteipin käyttöaika on noin 3–8 päivää, minkä jälkeen tehdään tarvittaessa uusi teippaus. Kinesioteipin voi pitää paikoillaan suihkussa käynnin ja saunomisen aikana.