Priorin Extra hiusjuurtesi hyvinvointiin ja hiustenlähtöön. 

Priorin Extra kapseleiden ravitsee hiusjuuria, vähentää hiustenlähtöä ja hiusten ohenemista. Valmiste auttaa hiuksia uuteen kasvuun ja estää niiden ohenemista. Valmiste on apteekin suosituin hiusravinne.

Valmiste sisältää biotiinia, joka edistää hiusten pysymistä terveinä. Priorin kapseleiden ainutlaatuinen koostumus sisältää myös pantoteenihappoa (B5-vitamiini), hirssiuutetta, l-kysteiiniä (aminohappo) ja vehnänalkioöljyä.

Valmisteen suositeltava vuorokausiannos on 1-2 kapselia päivässä. Kapselit otetaan vesilasillisen kera ruoan jälkeen. Tuloksia voit nähdä jo 3-6 kuukauden kuluttua. Valmiste sopii aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille.

Valikoimastamme löydät Priorin 180 kapselin120 kapselin ja 60 kapselin pakkaukset sekä Priorin shampoo 200ml ja liuos 50ml pakkaukset.  

 

Priorin Extra asiakas osti myös näitä tuotteita

Plantur 39 auttaa ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä!

Biorion  auttaa huolehtimaan hiustesi ja kynsiesi hyvinvoinnista !

Ducray ihon- ja hiustenhoitoa, joka helpotaa päivittäistä elämää!

Hiustenhoito

Ihonhoito

Priorin Extra – hiusten hyvinvointiin kehitetty ravintolisä

Woman dark hair

Hiustesi hyvinvointiin

Muista myös hiustesi hyvinvointiin Plantur 39 -sarja, joka sisältää fytokofeiinia. Fytokofeiini tukee terveiden hiusten kasvua. Fytokofeiiniyhdisteet aktivoivat ja suojaavat hiusjuuria ja voivat sitä kautta auttaa ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä säännöllisesti käytettäessä.

Myös Ducray -tuotesarja sisältää laajan valikoiman hiuspohjaa hoitavia shampoita ja hoitoaineita. Ducray -tuotteet sopivat käyttöön, kun ongelmana on esim. kuiva tai rasvainen hilse, voimakkaasti hilseilevä päänahka (psoriasis), ärtynyt kutiava ja hilseilevä päänahka (seborroinen ekseema) tai voimakkaasti rasvoittuva päänahka.

Biorion auttaa huolehtimaan hiustesi ja kynsiesi hyvinvoinnista kaikissa elämänvaiheissa. Biorion Strong on Orion Pharman avainlipputuote.

Mark Birch -tuotesarja on täydellinen hiusten ja hiuspohjan hoitokokonaisuus. Se sisältää hiuspohjaa puhdistavat ja tasapainottavat shampoot, hiusten rakennetta tukevat hoitoaineet sekä tehokkaat hiuspohjaa ravitsevat hoitotiivisteet, joilla voidaan edistää hiustenkasvua.

Hiukset voivat joutua kovalle rasitukselle monesta eri syystä

Hiukset ovat olennainen osa hyvinvointia, joten niitä kannattaa hoitaa. Hiusjuurten toimintakykyä voi tehostaa huolehtimalla, että ne saavat oikeita ravintoaineita. Vahvat hiukset kasvavat terveistä, hyvin hoidetuista hiusjuurista ja siksi hiuspohjan hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota. 

Liian kiireinen elämäntapa ja rankoista elämänmuutoksista aiheutuvat paineet voivat rasittaa hiuksia yllättävän paljon. Esimerkiksi hormonaaliset muutokset imetyksen tai vaihdevuosien aikana, laihduttaminen tai yksipuolinen ruokavalio, ikääntyminen, tupakointi, toistuvat hiuskäsittelyt ja vahvat hiustuotteet, stressi ja sairaudet voivat heikentää hapen ja veren kulkeutumista hiustuppeen ja vaikuttaa näin hiusjuuren vitamiinien ja ravinteiden saantiin.

Hiusjuuri ja hiusten kasvun kolme vaihetta

Vahvat hiukset kasvavat terveestä, hoidetusta hiuspohjasta.

Hiuksen elävä osa löytyy hiustupesta, päänahan uumenista. Hiustupen ytimessä sijaitsee hiusnysty: kasvukeskus, josta hiuksen juuri saa ravintonsa ja josta hius kehittyy.

Hiuspohjan ongelmat heijastuvat hiustuppien hyvinvointiin ja lopulta hiusten kuntoon. Hiustuppien määrää ei voi lisätä eikä kuollutta hiustuppea palauttaa toimivaksi. Siksi päänahan hyvinvointiin kannattaa kiinnittää ajoissa huomiota. 

Kutina, kuumotus ja kivistys ovat merkkejä ongelmasta, joka on korjattava pikimmiten. Lika, liiallinen ihotali, muotoilutuotteiden jäämät sekä kuolleitten solujen kertyminen hiustuppien suuaukolle voivat haitata hiusten kasvua. Häiriötekijät poistuvat huolellisella pesulla ja tarvittaessa hiuspohjan kuorinnalla. Hiuspohjan kuivuus ja sieniperäinen hilse talttuvat oikealla pesu- ja hoitoaineella, tarvittaessa erikoistuotteilla.

1. Lepovaihe

Lepovaiheen aikana hius pysyy hiustupessa 1–3 kuukauden ajan, minkä jälkeen se putoaa pois esimerkiksi hiusten pesemisen tai kampaamisen tai uuden hiuskasvun vuoksi. Tyypillisen kasvukierron aikana on normaalia, että päivässä irtoaa noin 100 hiusta. Hiuksista 7–14 % on lepovaiheessa.

2. Kasvuvaihe

Kasvuvaihe tarkoittaa hiuksen aktiivista kasvua, joka kestää noin 2–6 vuotta. Tämän vaiheen aikana hiusjuuri tuottaa jatkuvasti hiuksen tarvitsemia aineita.

Hius kasvaa joka päivä noin 0,35 mm, ja koko kasvuvaiheen aikana hius voi kasvaa pituutta 25–70 cm. Kasvuvaihe on erittäin aktiivinen. Se sujuu ongelmitta, jos hiusjuuri saa riittävästi ravintoaineita. Terveistä hiuksista 85–90 % on kasvuvaiheessa.

3. Välivaihe

Välivaiheen aikana hiusjuuri uudistuu.

1–2 viikkoa kestävän vaiheen aikana hiusjuuren solut lopettavat väliaikaisesti hiuksen tuottamisen. Hiuksen alaosaan muodostuu sarveiskerros ja hius työntyy hiuskanavassa ylöspäin, ihan talirauhasen alapuolelle. Hius pysyy kiinni hiustupessa vielä jonkin aikaa. Hiuksista 1–3 % on välivaiheessa.

Näiden kolmen vaiheen jälkeen hiuksen kasvukierto alkaa aina alusta.

Unelmana pitkät hiukset

Hiuksen kasvuvaiheen pituus vaihtelee iän ja perimän mukaan. Vain 2 vuotta kasvava hius on tuomittu jäämään lyhyeksi.

Kasvuiän ohella hiusten pituuteen vaikuttaa kaikki hiusten elinaikansa aikana kokema: ravinnosta stressiin ja värjäyksistä leikkauskertoihin.Jokainen hiusnysty tuottaa keskimäärin 25 hiusta. Hiuksen kasvukierto kiihtyy iän myötä: lapsella se on 6–7 vuotta ja myöhemmällä keski-iällä enää 6–12 kuukautta. Jos hiukset saavat kasvaa täydet kuusi vuotta ja niistä pidetään hyvää huolta, pituutta voi kertyä lähes metri.

RASKAUS JA IMETYS VAIKUTTAVAT HIUKSIIN

Hiukset reagoivat hormonitason muutoksiin

Hiukset reagoivat muuttuviin tilanteisiin, kuten raskauteen ja imetykseen hormonitasapainon muuttumisen kautta. Raskauden aikana veren estrogeenipitoisuus on erittäin suuri, minkä vuoksi useimpien odottavien äitien hiukset voivat hyvin ja kasvavat tavallista voimakkaammin.

Synnytyksen jälkeen estrogeenipitoisuudet vähenevät lähes vaihdevuositasolle, ja hiuksia alkaa irrota normaalia enemmän. Muutokset hiusten kunnossa imetyksen aikana ovat tästä syystä hyvin yleisiä. Imetyksen pituus, ravinnon monipuolisuus, elimistöä rasittavat sekä yksilölliset tekijät vaikuttavat siihen, milloin estrogeenitaso palautuu normaalille tasolle.

Priorin Extra huolehtii hiustesi hyvinvoinnista myös muutosten aikana

Valmiste sisältää hiusjuurille tärkeitä kivennäisaineita ja rasvahappoja sekä biotiinia, joka edistää hiusten terveyttä ja hyvinvointia.

Tuotetta sopii aikuisille ja tuotetta voi käyttää myös imetyksen aikana, keskustele kuitenkin lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa jos harkitset ravintolisien käyttöä raskauden tai imetyksen aikana. Suositeltavaa on muutaman kuukauden käyttö - tuloksia voit nähdä jo 3-6 kuukauden kuluttua. 

11 faktaa Priorin Extra -valmisteesta

 

Keräsimme keskeiset faktat yhteen luetteloon.

 1. Hiusten kasvu on intensiivinen aineenvaihduntaprosessi. Hiusjuurten tarvitsemien ravintoaineiden saanti on olennaista hiusten terveydelle.
 2. Valmiste on vitamiini-, kasviuute- ja aminohappovalmiste, joka sisältää hiusjuurille tärkeitä kivennäisaineita ja rasvahappoja. Valmiste sisältää myös biotiinia, joka edistää hiusten pysymistä terveinä.
 3. Hiusjuurilla on keskeinen osa hiusten kasvussa, sillä hiussolut ja hiusten väri muodostuvat hiusjuurissa. Tuote vaikuttaa hiusjuureen sisältä päin. Onnistuneen hoidon edellytyksenä kuitenkin on, että hiustuppi tai hiusjuuri on elossa ja toimintakykyinen.
 4. Valmistetta otetaan kaksi kapselia kerran päivässä ruoan jälkeen. Pitkäaikaisessa käytössä yksi kapseli päivässä riittää yleensä ylläpitämään hiusten hyvää kuntoa.
 5. Hiukset kasvavat hitaasti, joten valmistetta suositellaan käytettävän säännöllisesti 3–6 kuukauden ajan. Jo muutaman kuukauden käyttö vahvistaa hiuksia. Kuurin voi toistaa tai kuuria jatkaa milloin tahansa.
 6. Valmiste sopii myös pitkäaikaiseen käyttöön. Hiusten pesemiseen on Priorin Shampoo, joka tukee uusien hiusten kasvua.
 7. Valmiste sopii aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille.
 8. Valmiste on kasvipohjainen ja se sopii käytettäväksi myös imetyksen aikana. Se ei sisällä laktoosia.
 9. Tuote sisältää biotiinia, joka edistää hiusten pysymistä terveinä. Sen lisäksi Priorin kapseleiden ainutlaatuinen koostumus sisältää pantoteenihappoa (B5-vitamiini), hirssiuutetta, I-kysteiiniä (aminohappo) ja vehnänalkioöljyä.
 10. Valmiste on tehokas ja tutkittu tuote, jota 93% käyttäjistä suosittelee / Priorin käyttökokemuksia.*
 11. Valmiste on ravintolisä. Se ei korvaa monipuolista ruokavaliota tai terveitä elintapoja.

* Lähde: 3kk Käyttäjätutkimus, 2019/ Priorin kokemuksia

Historiaa yli 50 vuoden takaa

Uudesta keksinnöstä apteekin myydyimmäksi hiusravinteeksi

Priorin aloitti maailmanvalloituksensa vuonna 1959 Sveitsissä, kun gynekologi Kurt Bösch ja kemisti Hans Stehle saivat tuotekehitystyönsä päätökseen. Työn taustalla oli potilaiden toive saada tehokasta apua hiustenlähtöön. Suomeen valmiste saapui vuonna 2005.

Priorin Extra on apteekin myydyin hiusravinne (Tamro BRIGHT apteekkimyynnit (Hiuskategoria YTD07 2019)).

Meiltä löydät myös ennenaikaiseen hiustenlähtöön Rogaine ja hiusten ja hiuspohjan hyvinvointiin Biorion, Ducray, Plantur 39 ja Mark Birch -tuotesarjat.