Mark Birch - Pysäytä hiustenlähtö ja hiuspohjaongelmat

Mark Birch  - Pysäyttää hiustenlähdön -  Aktivoi hiusten kasvua - Rauhoittaa hiuspohjaa.

Puhdas, tasapainoinen, ravittu hiuspohja on lähtökohta kaikille hiustenlähdön ongelmien hoitamiselle.

Mark Birch Trichologist™ - tuotesarja on täydellinen hiusten ja hiuspohjan hoitokokonaisuus, joka sisältää hiuspohjaa puhdistavia ja tasapainottavia shampoita, ravitsevia ja hiusten rakennetta tukevia hoitoaineita, tehokkaita hiuspohjan hoitotiivisteitä, joilla voidaan edistää hiustenkasvua sekä sisäisesti käytettäviä lisäravinteita.

Tuloksia jo kahdessa kuukaudessa!

Tuotteet ovat kasvipohjaisia, vegaanisia, sulfaatittomia ja hajusteettomia, eikä niitä ole testattu eläinkokein.

Shampoot

Puhdistavat ja tasapainottavat hiuspohjaa.

Hoitoaineet

Ravitsevat ja tukevat hiusten rakennetta.

Hoitotiivisteet

Edistää hiustenkasvua.

Lisäravinteet

Tukevat hiusten hyvinvointia.

Hiustesi hyvinvointiin

Muista myös hiustesi hyvinvointiin Plantur 39 -sarja, joka sisältää fytokofeiinia. Fytokofeiini tukee terveiden hiusten kasvua. Fytokofeiiniyhdisteet aktivoivat ja suojaavat hiusjuuria ja voivat sitä kautta auttaa ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä säännöllisesti käytettäessä. Myös Ducray -tuotesarja sisältää laajan valikoiman hiuspohjaa hoitavia shampoita ja hoitoaineita. Ducray -tuotteet sopivat käyttöön, kun ongelmana on esim. kuiva tai rasvainen hilse, voimakkaasti hilseilevä päänahka (psoriasis), ärtynyt kutiava ja hilseilevä päänahka (seborroinen ekseema) tai voimakkaasti rasvoittuva päänahka.

Biorion auttaa huolehtimaan hiustesi ja kynsiesi hyvinvoinnista kaikissa elämänvaiheissa. Biorion Strong on Orion Pharman avainlipputuote.

Priorin Extra vaikuttaa ravitsevasti hiusjuuriin, vähentää hiustenlähtöä ja hiusten ohenemista ja auttaa hiuksia uuteen kasvuun ja estää niiden ohenemista. Priorin Extra on apteekin suosituin hiusravinne. Valmiste sisältää biotiinia, joka edistää hiusten pysymistä terveinä.

Pysäytä hiustenlähtö

Hiustenlähtö ja oheneminen tai kaljuuntuminen on yleinen ongelma - mutta ei aina pysyvä olotila. Ennenaikaiseen hiustenlähtöön ja hiusten kasvun heikkenemiseen tunnetaan kymmeniä erilaisia syitä: geneettisiä, hormonaalisia tai stressistä, vaihdevuosista ja sairauksista johtuvia. Oikealla hoidolla hiustenlähtö voidaan pysäyttää ja kasvu aktivoida uudelleen, jos hiusfollikkeli ei ole vielä täysin arpeutunut. Voidakseen tehokkaasti hoitaa ohentuvia hiuksia ja kaljuuntuvaa hiuspohjaa hiustenlähdön syy on selvitettävä.

Mark Birch Trichologist™-sarjan tuotteilla voidaan tehokkaasti hoitaa hiuspohjan ongelmia sekä pysäyttää hiustenlähtö ja aktivoida hiusten kasvu uudelleen.

Mark Birch on yksi alan johtavista hius- ja hiuspohjaongelmien asiantuntijoista yli 35 vuoden kokemuksella hiusten ja hiuspohjan hoidosta. Hän on kymmeniä vuosia tutkinut ja kehittänyt ainutlaatuisia tuotteitaan, joista syntyi Mark Birch Trichologist-tuotesarja.

Sarjan tuotteilla voidaan tehokkaasti mutta luonnollisesti hoitaa erilaisia hiuspohjan ongelmia sekä ehkäistä hiustenlähtöä.

Yleisimpiä hiustenlähdön syitä:

Perinnöllisyys - mieshormonin (DHT - dihydrotestosteroni) aiheuttama hiustenlähdön muoto. DHT kutistaa hiustuppeja, surkastuttaa hiusta ja lyhentää hiuksen kasvukauden mittaa. Kaljuuntumisen ja hiustenlähdön etenemisnopeus vaihtelee henkilöittäin, ja usein prosessi kestää vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Mitä nuorempana hiustenlähtö alkaa, sitä nopeampaa se yleensä on.

Ikääntyminen - iän myötä hiusten määrä vähenee tasaisesti, sillä hiuksen kasvukausi lyhenee ja lepovaihe pitenee. Hiukset ohenevat ja muuttuvat hennommiksi. Ikääntyminen vaikuttaa myös hiusten väriin, koostumukseen, kasvamiseen ja tiheyteen. Hiusten harmaantuminen johtuu siitä, että ikääntynyt hiustuppi tuottaa entistä vähemmän melaniinia.

Vaihdevuodet ja hormonit - vaihdevuosien myötä naisen kehon estrogeenin tuotanto laskee ja loppuu lopuksi kokonaan. Estrogeenin määrällä on selvä yhteys hiusten ja hiuspohjan hyvään kuntoon. Kun estrogeenin määrä vähenee, niin hiusten lähtöä edistävien mieshormonien suhteellinen osuus lisääntyy ja saattaa omalta osaltaan kiihdyttää hiustenlähtöä. Karvatuppi laiskistuu ja hiuspohjan verenkierto hidastuu.

Raskaus ja imetys - Raskauden aikana veren estrogeenipitoisuus on erittäin suuri. Sen ansiosta monien odottavien äitien hiukset kasvavat tavallista voimakkaammin, mutta 1-3 kuukautta synnytyksen jälkeen estrogeenipitoisuudet vähenevät lähes vaihdevuositasolle, ja hiuksia alkaa irrota normaalia enemmän. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio auttaa kehoa palautumaan raskauden ja imetyksen tuomista muutoksista ja edistävät myös hiusten kasvua.

Stressi, unettomuus, yksipuolinen ruokavalio - unettomuus rasittaa elimistöä ja nostaa stressihormonitasoja ja heikentää hiuspohjan verenkiertoa, joten hiustuppien ja -juuren hapen- ja ravinnonsaanti huononee eivätkä hiukset saa rakennusaineita kehittyäkseen. Jotta hiustuppi toimisi aktiivisesti, sen on saatava päivittäin riittävästi aminohappoja, vitamiineja, rautaa sekä kivennäis- ja hivenaineita. Hiukset ovat noin 80-prosenttisesti proteiinia, mikä korostaa proteiinin tärkeyttä ruokavaliossa. Ruokavaliota voi tarvittaessa tukea ravintolisillä ja vitamiinivalmisteilla.

Sairaudet ja lääkkeet - Vaikeat yleissairaudet, autoimmuunisairaudet, infektiot, hiuspohjan ihosairaudet ja voimakkaat hoidot (kuten kemoterapia ja sädehoito) saattavat laukaista hiustenlähdön. Hiukset kasvavat usein takaisin kun sairaus on hoidettu, mutta yleensä ohuempina ja väriltään vaaleampina. Jotkut lääkkeet voi aiheuttaa haittavaikutuksena hiustenlähtöä.

Muotoilutuotteet ja toistuvat voimakkaat hiustenkäsittelyt - muotoilutuotteiden jäämät, epäpuhtaudet, hiki, tali ja kuolleet ihosolut ovat hiuksille ja hiuspohjalle iso rasitus. Hiusjuuret voivat tukkiutua ja haitata hiustenkasvua. Kemikaalit saattavat ärsyttää hiuspohjaa aiheuttaen mm. kutinaa. Huolellinen ja hellävarainen päivittäinen pesu poistaa häiriötekijät. Mikäli hiuspohja on kuiva, herkkä, kutiseva tai kuumottava sen hoitoon ja tuotteiden valintaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Kotona hiukset kannattaa pestä lempeästi päivittäin, harjata hellästi harjalla ja antaa kuivua luonnollisesti tai kuivattaa ja muotoilla alhaisilla lämpötiloilla.

Terveen hiuspohjan merkitys

Mitä terveempi hiuspohja, sitä paremmin hiukset kasvavat. Tuuheiden ja vahvojen hiusten kasvun edellytys on hyvinvoiva hiusjuuri. Puhdas, tasapainoinen, ravittu hiuspohja on lähtökohta kaikille hiustenlähdön ongelmien hoitamiselle. Pesemättömään hiuspohjaan kertyy toksiineja, öljyä, kuolleita ihosoluja ja likaa sekä muotoilutuotteiden jäämiä, jotka saattavat tukkia hiusjuuret ja aiheuttaa jopa hiustenlähtöä. Sekä sisäinen että ulkoinen hiusten ja hiusjuurten ravitseminen on tärkeää parhaan hoitotuloksen saamiseksi. 

Hiuspohjan ongelmat

Terveestä hiuspohjasta kasvaa terveet hiukset. Erilaiset hiuspohjan sairaudet ja epätasapainotilat voivat heikentää aktiivista hiustenkasvua, ja kutisevan hiuspohjan raapiminen saattaa vaurioittaa hiusjuuria ja lisätä hiustenlähtöä. Ärtyneen hiuspohjan tasapainon saavuttaminen on tärkeää. 

Yleisimmät hiuspohjan sairaudet ja epätasapainotilat:

Hilse - yksi yleisimmistä hiuspohjan ongelmista, josta jopa 65 prosenttia ihmisistä kärsii jossakin vaiheessa elämäänsä. Useimmilla ongelma on toistuva. Hilseen aiheuttaja on useimmiten malassezia-hiivasienen liikakasvu päänahassa, joka ärsyttää ihoa niin että ärtynyt iho alkaa tuottaa uusia ihosoluja liian nopealla tahdilla. Yhteistä kaikille hilsetyypeille on häiritsevä, päänahasta variseva hilse selkä kuitina, ja hilseilyn taustalla voi olla monia syitä. Kuivasta hilseestä on kyse kun hilseen oireena ovat vaalea ja näkyvä hilse, kuiva päänahka sekä mahdollinen kutina. Jos hilseilevä päänahka rasvoittuu helposti ja hilsehiutaleet kertyvät kellertäviksi kasaumiksi on kyseessä rasvainen hilse.

Herkkyys, ärtyisyys, kutina, kuivuus - herkistymisen voi laukaista monet tekijät, kuten hajustetut ja väriaineita sisältävät hoitotuotteet sekä tuotteiden sisältämät kemikaalit kuten silikonit, sulfaatit ja helmiäiset. Liian harvat pesuvälit, riittämätön huuhtelu pesun jälkeen, säätilan vaihtelu, kuiva sisäilma, stressi sekä kemialliset käsittelyt saattavat olla ärsytyksen aiheuttajia.

Rasvoittuva hiuspohja - yleinen vaiva, jossa talia erittyy liikaa. Bakteerit ja hiivat muuttavat talin juoksevampaan muotoon ja hiukset rasvoittuvat nopeasti ja saa hiukset näyttämään tahmaisilta ja lattealta. Rasvainen hiuspohja vaatii tihennetyn hiustenpesun ja shampoon joka pesee talin tehokkaasti pois. Yleinen virhe on kuitenkin venyttää pesuvälejä. Toisin kuin luullaan tiheämpi pesu ei lisää rasvoittumista vaan oikealla shampoolla talin eritys saadaan vähenemään sekä hiuspohja tasapainottumaan.

Psoriasis, atooppinen ihottuma (ekseema), seborrooinen ekseema (tali-ihottuma) - psoriasis aiheuttaa voimakasta hilseilyä ja karstaisuutta päänahassa. Iho hilseilee ja hilseen alla on punoittavia läiskiä. Psoriasiksen aiheuttajan epäillään olevan autoimmunologinen reaktio, vaikka aiheuttajaa ei tunneta varmuudella. Noin 3% väestöstä arvoidaan kärsivän siitä ja tavallisesti iho oireilee muuallakin kuin päänahassa. Ekseema on tulehduksellinen ihotauti, joka ilmaantuu tavallisesti vauvaiässä ja rauhoittuu lapsuusvuosien kuluessa, mutta voi pahentua uudelleen aikuisiässä. Suurin osa hiuspohjan ihomuutoksista on raapimisen aiheuttamaa ihon pintakerroksen paksuuntumaa, rupia ja pieniä haavoja. Tali-ihottumasta kärsivä iho voi olla yhtä aikaa rasvainen ja kuiva. Se on yleinen ongelma, joka johtuu siitä, että eräät ihon normaalikasvustoon kuuluvat bakteerit ja rasvahiivat pilkkovat talia. Tali härskiintyy, härski tali ärsyttää ihoa ja ärsytys tuntuu kutinanana sekä kirvelynä ja iho alkaa punoittaa ja hilseillä.

Yleinen virhe on harventaa hiusten pesuvälejä, kun hiuspohjan ongelmia ilmaantuu. Pesemättömään hiuspohjaan kertyy todella nopeasti toksiineja, öljyjä, kuolleita ihosoluja ja likaa sekä muotoilutuotteiden jäämiä. Jos hiuspohjassa on ongelmia ja epätasapainotiloja suositellaan pesuvälien tihentämistä. Jos shampoo on oikeanlainen, hiuspohjaa voi pestä jopa päivittäin.