Tena Naiset
TENAn inkontinenssituotteet auttavat ihmisiä kokemaan olonsa varmoiksi, kuiviksi ja hajuttomiksi.
Naisten pikkuhousunsuojat inkontinenssiin
Lievään virtsankarkailuun.
-
Naisten inkontinenssisuojat
Kuivempi, varmempi ja miellyttävämpi kuin tavallinen kuukautissuoja.
-
Naisten suojaavat alushousut
Naisten suojaavat alushousut, jotka näyttävät ja tuntuvat aivan tavallisilta alushousuilta. Huomaamaton ja varma suoja virtsankarkailua ja hajuja vastaan. Kolmitehoinen suoja ohivuotoja, hajuja ja kosteutta vastaan.
-
TENA SILHOUETTE NORMAL NOIR L INKOHOUSUT NAISILLE, MUSTA, MATALA VYÖTÄRÖ 9 KPL27,03 €Ei varastossa
Inkohousut
Saatavilla useita eri kokoja ja imukykyjä. Vartalonmukainen istuvuus takaa varman ja mukavan vuotosuijan. Helppo pukea alushousujen tapaan. Erittäin imukykyiset.
-
Vyösuojat
Joustava vyökiinnitys. Erittäin tehokas suoja, kestää pitkään kuivan tuntuisena.
Hygieniahousut
Varmistavat inkontinenssisuojien pysymisen tukevasti paikallaan. Pehmeä ja joustava materiaali. Voidaan pestä useaan kertaan menettämättä muotoaan.
-
Puhdistus
Kehitetty puhdistamaan, hoitamaan ja suojaamaan kaikkein herkintäkin ihoa. Ei tarvitse huuhdella pois. Voidaan käyttää koko kehon puhdistamiseen.
-
Kosteutus
Sopii koko vartalolle. Kehitetty ihon luonnollisen kosteustasapainon säilyttämiseen. Pehmentävät ja rauhoittavat kuivaa ja herkkää ihoa.
-
Aikuisten yökastelu ja nokturia
Tiheä virtsaamistarve voi tarkoittaa sitä, että keho tuottaa enemmän virtsaa tiettyjen hormonituotannon muutosten, munuaisvaivojen, sairauden tai lääkityksen takia. Tämä voi johtaa yökasteluun tai siihen, että virtsarakko on herättävä tyhjentämään yön aikana. Tätä kutsutaan nokturiaksi. Ikäihmisille on normaalia joutua virtsaamaan pari kertaa yön aikana. Virtsarakon yliaktiiviset lihakset tai taustalla oleva sairaus voivat kuitenkin aiheuttaa tiheää öistä virtsaamistarvetta iästä ja sukupuolesta riippimatta.
Aikuisten inkontinenssin eri tyypit
Miesten, naisten, ikäihmisten ja lasten inkontinenssiin on erilaisia syitä, eikä inkontinenssi ole aina samanlaista. Myös virtsankarkailun laajuus ja määrä vaihtelee. Lääkäri tekee tarkemman diagnoosin inkontinenssityypin, virtsaamistiheyden ja vakavuusasteen perusteella, joten kannattaa aina keskustella lääkärin kanssa virtsarakkoon liittyvistä ongelmista.
Ponnistusinkontinenssi - virtsaa karkailee ponnistelun yhteydessä esimerkiksi yskiessä, aivastaessa tai nauraessa. Yleisin tyyppi naisilla, mutta harvinainen miehillä. Ponnistusinkontinenssia esiintyy, kun virtsatiehyiden ja virtsarakon tärkeät tukilihakset eivät toimi kunnolla. Tämän tilan syynä voi olla nivelsiteiden ja lantionpohjan lihasten heikkous tai virtsaputken sulkijalihasten heikentynyt toiminta ja tämä vaikuttaa lihasten antamaan tukeen, jonka avulla normaali virtsaaminen tapahtuu.
Syitä ponnistusinkontinenssiin ovat mm. elämäntyyli, lääketieteelliset komplikaatiot, raskaus ja liikalihavuus. Tehokasta hoitoa on usein laihtuminen ja liikunta.
Pakkoinkontinenssi - pakonomainen virtsaamisen tunne. Karkailevan virtsan määrä vaihtelee pienistä tipoista virtsarakon täydelliseen tyhjenemiseen. Voi johtua esimerkiksi suurentuneesta eturauhasesta, virtsatieinfektiosta tai yksinkertaisesti vain liiallisesta juomisesta. Oikean diagnoosi on tärkeää oikean hoidon saamiseksi.
Sekamuotoinen inkontinenssi - ponnistusinkontinenssin ja pakkoinkontinenssin yhdistelmä, eli virtsankarkailuun voi liittyä pakonomaista tarvetta virtsata ja se voi aiheutua myös ponnistelusta.
Ylivuotoinkontinenssi - virtsarakko ei tyhjene kokonaan, ja se täyttyy vähitelleen jäljelle jääneestä virtsasta. Yleisin syy tähän tyyppiseen vaivaan on virtsaputken ahtauma, joka johtuu esimerkiksi suurentuneesta eturauhasesta. Syynä voi olla myös virtsarakon lihas, joka ei pysty supistumaan tyhjentääkseen rakon.
Virtsarakon neurologisen toimintahäiriön aiheuttaa aivo-, selkäydin- tai hermovaurio.
Virtsaamisen jälkeinen tiputtelu - tahaton virtsankarkailu välittömästi virtsaamisen jälkeen, joka johtuu siitä, että virtsaputkeen on jäänyt jäljelle virtsaa. Tämä ongelma on yleisempi miehillä, mutta voi ilmetä myös naisilla, joiden virtsaputken lihastuki on huono.
Toiminnallinen virtsankarkailu - jonkinlainen liikuntakyvyttömyys estää vessaan ehtimisen ajoissa. Toiminnallista virtsankarkailua voivat aiheuttaa näön heikentyminen, kognitiivisen toiminnan alentuminen ja heikentynyt liikkumiskyky.
Yliaktiivinen virtsarakko
Yliaktiivinen virtsarakko on yleinen kuvaava nimitys useille erilaisille, virtsaamiseen ja pakon tunteeseen liittyville ongelmille. Se ei tarkoita inkontinenssia, vaan tiheää virtsaamistarvetta. Tätä kutsutaan myös ärtyneeksi rakoksi ja tarkoittaa tavallisesti päiväsaikaan tiheytynyttä virtsaamistarvetta ja usein myös nokturiaa. Virtsarakon tyhjentäminen 4-8 kertaa päivässä on notmaalia. Yliaktiivinen virtsarakko on yleisempi iäkkäillä henkilöillä ja naisilla. Syitä on erilaisia ja joskus ne jäävät epäselviksi, mutta yksi tekijä voi olla virtsaputken ahtayma
Yliaktiivisen virtsarakon aiheuttamien ongelmien taso vaihtelee lievästi tihentyneestä virtsaamistarpeesta jatkuvaan virtsaamistarpeeseen.
Yksi syy virtsaamistarvetuntemukseen on virtsarakon sisäpinnan ärsytys, jonka aiheuttajana voi olla esimerkiksi virtsatieinfektio, jossa bakteerit ärsyttävät virtsarakon sisäpinnan limakalvoja. Jotkin kahvin ja energiajuoman kaltaiset juomat sisältävät aineita, jotka voivat aiheuttaa ärsytystä, ja yksi aiheuttaja ovat virtsakivet. Ulkoiset tekijät, jotka voivat ärsyttää virtsarakkoa ja siten johtaa virtsaamistarpeen syntymiseen, ovat esimerkiksi ummetus sekä tietyt gynekologiset tilat, kuten laskeuma tai munasarjakasvaimet.
Polyuria, eli suuri virtsamäärä, johtuu usein liian runsaasta juomisesta. Tämä aiheuttaa hädän tunnetta ja tiheitä wc-käyntejä, kun virtsarakko täyttyy nopeasti. Myös jotkin ruoat sisältävät runsaasti nestettä ja siksi myös lisäävät virtsan määrää. Eräs polyurian aiheuttaja on hallitsematon diabetes koska korkea verensokeri voi aiheuttaa janontunnetta ja lisätä virtsantuotantoa.
Hyvä hygienia
Inkontinenssi ärsyttää ihoa tehden sen alttiimmaksi ihotulehduksille, infektioille ja ihoärsytyksille. Virtsa tekee ihosta epämiellyttävän hajuisen, mutta usein toistuva puhdistaminen vedellä ja saippualla voi olla haitaksi iholle. Jos iho vaurioituu, sen sisään voi tunkeutua epämiellyttävää ihoärsytystä aiheuttavia bakteereita. Oikeanlainen hygienia auttaa ehkäisemään ihoärsytystä ja infektioita ja rauhoittaa ihoa.
Tavallisella saippualla peseminen voi kuivattaa ihoa ja heikentää sitä lisää, ja yhdessä inkontinenssin kanssa voi heikentää ihon kykyä ehkäistä infektioita. Ilman vettä puhdistava puhdistusaine kosteuttaa ja suojaa ikääntyvää ihoa.