Tena Naiset

TENAn inkontinenssituotteet auttavat ihmisiä kokemaan olonsa varmoiksi, kuiviksi ja hajuttomiksi. 

Naisten pikkuhousunsuojat inkontinenssiin

Lievään virtsankarkailuun.

 1. TENA DISCREET MINI MAGIC 34 KPL
  Tarjoushinta 3,82 € Normaalihinta 4,75 €
 2. TENA DISCREET ULTRA MINI 28 KPL
  Tarjoushinta 3,47 € Normaalihinta 4,31 €

Naisten inkontinenssisuojat

Kuivempi, varmempi ja miellyttävämpi  kuin tavallinen kuukautissuoja.

 1. TENA Discreet Mini Plus 16 kpl
  Tarjoushinta 4,87 € Normaalihinta 6,05 €
 2. TENA LADY SUPER 15 KPL
  Tarjoushinta 8,57 € Normaalihinta 10,65 €
 3. TENA DISCREET MAXI NIGHT 6 KPL
  Tarjoushinta 3,98 € Normaalihinta 4,95 €
 4. TENA Discreet Maxi InstaDRY 12 KPL
  Tarjoushinta 7,53 € Normaalihinta 9,35 €
 5. TENA DISCREET MINI 20 kpl
  Tarjoushinta 4,07 € Normaalihinta 5,06 €
 6. TENA LADY SUPER 30 KPL
  Tarjoushinta 16,37 € Normaalihinta 20,33 €
 7. TENA DISCREET ULTRA MINI 28 KPL
  Tarjoushinta 3,47 € Normaalihinta 4,31 €
 8. TENA DISCREET NORMAL 8 KPL
  Tarjoushinta 3,40 € Normaalihinta 4,22 €

Naisten suojaavat alushousut

Naisten suojaavat alushousut, jotka näyttävät ja tuntuvat aivan tavallisilta alushousuilta. Huomaamaton ja varma suoja virtsankarkailua ja hajuja vastaan. Kolmitehoinen suoja ohivuotoja, hajuja ja kosteutta vastaan.

Inkohousut

Saatavilla useita eri kokoja ja imukykyjä. Vartalonmukainen istuvuus takaa varman ja mukavan vuotosuijan. Helppo pukea alushousujen tapaan. Erittäin imukykyiset.

 1. TENA PANTS DISCREET M INKOHOUSUT LANT.YMP. 75-100CM 12 KLP
  Tarjoushinta 16,35 € Normaalihinta 20,31 €
 2. TENA ProSkin Pants Plus M Inkohousut Lant.ymp.80-110cm 14 KPL
  Tarjoushinta 20,79 € Normaalihinta 25,83 €
 3. TENA ProSkin Pants Plus L Inkohousut Lant.ymp.100-135cm 14 KPL
  Tarjoushinta 23,84 € Normaalihinta 29,61 €
 4. TENA ProSkin Pants Super L Inkohousut Lant.ymp.100-135cm 12 KPL
  Tarjoushinta 24,17 € Normaalihinta 30,03 €
 5. TENA Proskin Pants Super M Inkohousut Lant.ymp.80-110cm 12 KPL
  Tarjoushinta 23,59 € Normaalihinta 29,30 €
 6. TENA ProSkin Pants Plus XL Inkohousut Lant.ymp.120-160cm 12 KPL
  Tarjoushinta 24,44 € Normaalihinta 30,36 €

Vyösuojat

Joustava vyökiinnitys. Erittäin tehokas suoja, kestää pitkään kuivan tuntuisena.

 1. TENA PROSKIN FLEX SUPER M VYÖSUOJA, LANT.YMP. 71-107CM 30 KPL
  Tarjoushinta 34,00 € Normaalihinta 42,24 €
 2. TENA PROSKIN FLEX SUPER L VYÖSUOJA, LANT.YMP. 83-125CM 30 KPL
  Tarjoushinta 39,23 € Normaalihinta 48,73 €
 3. TENA PROSKIN FLEX MAXI M VYÖSUOJA, LANT.YMP. 71-107CM 22 KPL
  Tarjoushinta 27,70 € Normaalihinta 34,41 €

Hygieniahousut

Varmistavat inkontinenssisuojien pysymisen tukevasti paikallaan. Pehmeä ja joustava materiaali. Voidaan pestä useaan kertaan menettämättä muotoaan.

 1. TENA FIX HYGIENIAHOUSUT M 5 KPL
  Tarjoushinta 6,64 € Normaalihinta 8,25 €
 2. TENA FIX HYGIENIAHOUSUT L 5 KPL
  Tarjoushinta 7,70 € Normaalihinta 9,57 €
 3. TENA FIX COTTON SPECIAL L PUUVILLAHOUSUT 1 KPL
  Tarjoushinta 11,87 € Normaalihinta 14,74 €
 4. TENA FIX COTTON SPECIAL M PUUVILLAHOUSUT 1 KPL
  Tarjoushinta 10,71 € Normaalihinta 13,31 €
 5. TENA FIX COTTON SPECIAL XL PUUVILLAHOUSUT 1 KPL
  Tarjoushinta 11,87 € Normaalihinta 14,74 €

Puhdistus

Kehitetty puhdistamaan, hoitamaan ja suojaamaan kaikkein herkintäkin ihoa. Ei tarvitse huuhdella pois. Voidaan käyttää koko kehon puhdistamiseen.

 1. TENA PROSKIN WASH CREAM PESUVOIDE, PUMPPUPULLO 500 ML
  Tarjoushinta 7,49 € Normaalihinta 9,31 €
 2. TENA PROSKIN WASH CREAM PESUVOIDE, PUMPPUPULLO 1000 ML
  Tarjoushinta 11,88 € Normaalihinta 14,76 €
 3. TENA PROSKIN WASH CREAM PESUVOIDE HAJUSTEETON, TUUBI 250 ML
  Tarjoushinta 3,63 € Normaalihinta 4,51 €
 4. TENA PROSKIN WET WIPES KOSTEA PYYHE 48 KPL
  Tarjoushinta 7,97 € Normaalihinta 9,90 €

Kosteutus

Sopii koko vartalolle. Kehitetty ihon luonnollisen kosteustasapainon säilyttämiseen. Pehmentävät ja rauhoittavat kuivaa ja herkkää ihoa.

 1. TENA PROSKIN BODY LOTION KOSTEUSEMULSIO, PUMPPUPULLO 500 ML
  Tarjoushinta 10,54 € Normaalihinta 13,09 €
 2. TENA PROSKIN BODY CREAM PERUSVOIDE TUUBI 150 ML
  Tarjoushinta 5,22 € Normaalihinta 6,49 €

Aikuisten yökastelu ja nokturia

Tiheä virtsaamistarve voi tarkoittaa sitä, että keho tuottaa enemmän virtsaa tiettyjen hormonituotannon muutosten, munuaisvaivojen, sairauden tai lääkityksen takia. Tämä voi johtaa yökasteluun tai siihen, että virtsarakko on herättävä tyhjentämään yön aikana. Tätä kutsutaan nokturiaksi. Ikäihmisille on normaalia joutua virtsaamaan pari kertaa yön aikana. Virtsarakon yliaktiiviset lihakset tai taustalla oleva sairaus voivat kuitenkin aiheuttaa tiheää öistä virtsaamistarvetta iästä ja sukupuolesta riippimatta. 

Aikuisten inkontinenssin eri tyypit

Miesten, naisten, ikäihmisten ja lasten inkontinenssiin on erilaisia syitä, eikä inkontinenssi ole aina samanlaista. Myös virtsankarkailun laajuus ja määrä vaihtelee. Lääkäri tekee tarkemman diagnoosin inkontinenssityypin, virtsaamistiheyden ja vakavuusasteen perusteella, joten kannattaa aina keskustella lääkärin kanssa virtsarakkoon liittyvistä ongelmista. 

Ponnistusinkontinenssi - virtsaa karkailee ponnistelun yhteydessä esimerkiksi yskiessä, aivastaessa tai nauraessa. Yleisin tyyppi naisilla, mutta harvinainen miehillä. Ponnistusinkontinenssia esiintyy, kun virtsatiehyiden ja virtsarakon tärkeät tukilihakset eivät toimi kunnolla. Tämän tilan syynä voi olla nivelsiteiden ja lantionpohjan lihasten heikkous tai virtsaputken sulkijalihasten heikentynyt toiminta ja tämä vaikuttaa lihasten antamaan tukeen, jonka avulla normaali virtsaaminen tapahtuu.

Syitä ponnistusinkontinenssiin ovat mm. elämäntyyli, lääketieteelliset komplikaatiot, raskaus ja liikalihavuus. Tehokasta hoitoa on usein laihtuminen ja liikunta.

Pakkoinkontinenssi - pakonomainen virtsaamisen tunne. Karkailevan virtsan määrä vaihtelee pienistä tipoista virtsarakon täydelliseen tyhjenemiseen. Voi johtua esimerkiksi suurentuneesta eturauhasesta, virtsatieinfektiosta tai yksinkertaisesti vain liiallisesta juomisesta. Oikean diagnoosi on tärkeää oikean hoidon saamiseksi.

Sekamuotoinen inkontinenssi - ponnistusinkontinenssin ja pakkoinkontinenssin yhdistelmä, eli virtsankarkailuun voi liittyä pakonomaista tarvetta virtsata ja se voi aiheutua myös ponnistelusta.

Ylivuotoinkontinenssi - virtsarakko ei tyhjene kokonaan, ja se täyttyy vähitelleen jäljelle jääneestä virtsasta. Yleisin syy tähän tyyppiseen vaivaan on virtsaputken ahtauma, joka johtuu esimerkiksi suurentuneesta eturauhasesta. Syynä voi olla myös virtsarakon lihas, joka ei pysty supistumaan tyhjentääkseen rakon.

Virtsarakon neurologisen toimintahäiriön aiheuttaa aivo-, selkäydin- tai hermovaurio.

Virtsaamisen jälkeinen tiputtelu - tahaton virtsankarkailu välittömästi virtsaamisen jälkeen, joka johtuu siitä, että virtsaputkeen on jäänyt jäljelle virtsaa. Tämä ongelma on yleisempi miehillä, mutta voi ilmetä myös naisilla, joiden virtsaputken lihastuki on huono.

Toiminnallinen virtsankarkailu - jonkinlainen liikuntakyvyttömyys estää vessaan ehtimisen ajoissa. Toiminnallista virtsankarkailua voivat aiheuttaa näön heikentyminen, kognitiivisen toiminnan alentuminen ja heikentynyt liikkumiskyky.

Yliaktiivinen virtsarakko

Yliaktiivinen virtsarakko on yleinen kuvaava nimitys useille erilaisille, virtsaamiseen ja pakon tunteeseen liittyville ongelmille. Se ei tarkoita inkontinenssia, vaan tiheää virtsaamistarvetta. Tätä kutsutaan myös ärtyneeksi rakoksi ja tarkoittaa tavallisesti päiväsaikaan tiheytynyttä virtsaamistarvetta ja usein myös nokturiaa. Virtsarakon tyhjentäminen 4-8 kertaa päivässä on notmaalia. Yliaktiivinen virtsarakko on yleisempi iäkkäillä henkilöillä ja naisilla. Syitä on erilaisia ja joskus ne jäävät epäselviksi, mutta yksi tekijä voi olla virtsaputken ahtayma

Yliaktiivisen virtsarakon aiheuttamien ongelmien taso vaihtelee lievästi tihentyneestä virtsaamistarpeesta jatkuvaan virtsaamistarpeeseen.

Yksi syy virtsaamistarvetuntemukseen on virtsarakon sisäpinnan ärsytys, jonka aiheuttajana voi olla esimerkiksi virtsatieinfektio, jossa bakteerit ärsyttävät virtsarakon sisäpinnan limakalvoja. Jotkin kahvin ja energiajuoman kaltaiset juomat sisältävät aineita, jotka voivat aiheuttaa ärsytystä, ja yksi aiheuttaja ovat virtsakivet. Ulkoiset tekijät, jotka voivat ärsyttää virtsarakkoa ja siten johtaa virtsaamistarpeen syntymiseen, ovat esimerkiksi ummetus sekä tietyt gynekologiset tilat, kuten laskeuma tai munasarjakasvaimet.

Polyuria, eli suuri virtsamäärä, johtuu usein liian runsaasta juomisesta. Tämä aiheuttaa hädän tunnetta ja tiheitä wc-käyntejä, kun virtsarakko täyttyy nopeasti. Myös jotkin ruoat sisältävät runsaasti nestettä ja siksi myös lisäävät virtsan määrää. Eräs polyurian aiheuttaja on hallitsematon diabetes koska korkea verensokeri voi aiheuttaa janontunnetta ja lisätä virtsantuotantoa.

Hyvä hygienia

Inkontinenssi ärsyttää ihoa tehden sen alttiimmaksi ihotulehduksille, infektioille ja ihoärsytyksille. Virtsa tekee ihosta epämiellyttävän hajuisen, mutta usein toistuva puhdistaminen vedellä ja saippualla voi olla haitaksi iholle. Jos iho vaurioituu, sen sisään voi tunkeutua epämiellyttävää ihoärsytystä aiheuttavia bakteereita. Oikeanlainen hygienia auttaa ehkäisemään ihoärsytystä ja infektioita ja rauhoittaa ihoa. 

Tavallisella saippualla peseminen voi kuivattaa ihoa ja heikentää sitä lisää, ja yhdessä inkontinenssin kanssa voi heikentää ihon kykyä ehkäistä infektioita. Ilman vettä puhdistava puhdistusaine kosteuttaa ja suojaa ikääntyvää ihoa.